Laupäeva öösel vältas klubikultuurile pühendatud Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 festival KAUGE. Viimaste aastakümnete suurimal alternatiivsele elektroonilisele tantsumuusikale keskenduval üritusel Lõuna-Eestis astusid üles nii maailmakuulsad kui ka kohalikud artistid. Peaesinejad olid Šveitsist pärit teknoskeene üks tahetuimaid artiste Chlär ja maailmakuulsa Kiievi klubiasutuse Closer residendid Noizar ja Sasha Zlykh. Kohalikke artiste oli kokku 23, kelle seas olid esindatud Eesti mainekamad klubid ja peokollektiivid.

Festivali ühe korraldaja Brett-Peter Rästase sõnul oli KAUGE eesmärk tuua kokku erinevad alternatiivmuusika skeenes tegutsevad artistid, korraldajad, promootorid ja külastajad ning luua terviklik pilt tihti kaugeks jäävast kultuuriruumist.

„Tartu on väike, kuid olenemata sellest on meil tugev skeene. Võrreldes Tallinnaga pole meil festivali mõõtu sündmusi, mis kõiki korraldajaid ja nautlejaid üheks ööks kokku toovad. Arvestades seda võib festivali lugeda väga edukaks – Tartu tuli kokku ning saime kaugeks jäävat kultuuri inimestele tutvustada,“ ütles Rästas.

Festivalil oli kokku neli lava, mida kureerisid grupeeringud Black Box, Reivkom, Masta Blasta ja SÜNK. Et pidutsemine oleks mõnus ja turvaline ning uimastite tarvitamisest vähem kahju sünniks, tulid esmakordselt Tartu peole ka hiljuti aasta ennetusteo auhinnaga tunnustatud ööelu abistajad Ööhaldjad. Festival KAUGE oli osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.