Soome meedia kirjutas möödunud nädalal kolmest sealsest suunamudijast, kes eksisid sotsiaalmeediasse tehtud reklaampostituste reeglite vastu. Üks patustaja oli ka Eesti juurtega Soomes tegutsev suunamudija Erna Husko.

Nimelt leidis Soome reklaamieetika nõukogu, et üks Erna postitus ei vastanud kehtivatele reeglitele. Tegemist on 15. jaanuaril Instagrami tehtud postitusega, kus Erna reklaamib ettevõtte ICANIWILL riideid. Postituses poseerib ta viiel fotol brändi riietega ning lisas selle juurde oma sooduskoodi, millega saab brändi riideid osta 20 protsenti soodsamalt.

Reklaamieetika nõukogu aga leidis, et Erna reklaam ei ole koheselt äratuntav turundus ettevõttele ehk tegemist on varjatud reklaamiga. Nõukogu leidis, et ICC turunduskoodeksi kohaselt ei ole antud postituse juures turundus kohe tuvastatav, vahendab Iltalehti.

Ettevõtte ICANIWILL kahetses juhtunut ja tunnistas, et postituse juures puudub korrektne indikatsioon reklaamile. Husko reklaamieetika nõukogule oma selgituste ei andnud. Eesti juurtega Soome suunamudijal on Instagramis 304 tuhat jälgijat.