„“100k“ esimene demo sündis umbes aasta tagasi Helsingis produtsent Samsoni elutoas. Mitmed kuud hiljem pühkisime sellelt Eestis tolmu pealt, kuid tundsime, et lugu vajab pisut muudatusi. Saime kampa Markus Palo ning Gevin Niglase, kes andsid loole selle ekstra särtsu ja nii ta sündiski,“ räägib kewin oma viimase aja lemmiksinglist, mida kirjeldab kui house-muusika sugemete ja suviste võngetega poplugu.

Laulule valmis muusikavideo noore Eesti videoprodutsendi Patrik Printsi käe all. „Tema geniaalsetest ideedest saabki ainult head kraami tulla,“ kiidab kewin. Videovõttele suundudes avastasid aga osalised, et jagu tuleb saada ühest ületamatuna näivast väljakutsest: kewinil, kes peaks videos koera eest ära jooksma, on künofoobia ehk hirm koerte ees.

„Kooliajal läksin tuttava juurde, kellel oli tiibeti mastif, kes otsustas mulle kohe ukse pealt selga hüpata. Sealt lahkusin päris mitme hea õmblusega ja ütleme nii, et sellest ajast pean ennast pigem kassiinimeseks,“ muigab kewin.

Videovõtted laabusid peamiselt tänu oskuslikule koeraomanikule. „Koer oli nii treenitud, et mulle tehti kohe selgeks, et ilmaasjata ta mulle kallale ei tule, eriti kui omanik on lähedal. Pigem on lihtsalt tegu suurepärase näitlejaga!“ räägib artist. „See video on kahtlemata üks mu raskemaid ja aeganõudvamaid, kuid see-eest ka üks parimaid. Kui me võttepäeval lõpuks varahommikul kell viis asjad purki saime ning tund hiljem kodus voodis maandusin, jäi kohe maitse suhu, et siit tuleb midagi head,“ märgib ta. „Ja Einar Kuuse näitlemine oli muidugi mega!“ lisab kewin.