Marko ja Päevakoer sõnasid Kroonikale, et Eurovisioni eelpeod on neid eelseisvaks lauluvõistluseks hästi üles soojendanud. Malmösse kohale jõudnuna plaanivad muusikud teha ka väikese reisi Kopenhaagenisse.

Kas eurolaulikud plaanivad Rootsis ka kurikuulsat kala surströmming’ut? „Absoluutselt,“ nentis Marko, kuid Päevakoer lisas ruttu, et tema küll seda proovida ei soovi. „Ainult ma tean, et siseruumis seda teha ei tohi,“ viitas Marko haisvale kalale.

„See on muidugi variant, kuidas hakata teistel vaipa alt ära tõmbama,“ mõtiskles Päevakoer. Nimelt haisev kala tuleks jätta lava taha konkurentidele, näiteks itaallastele, kes poolfinaalis peale eestlasi esinevad, et neid segada. „Nad on suured favoriidid ka ja neile toit meeldib.“

Praeguse seisuga ennustatakse Eestile, et poolfinaalist pääsetakse edasi üheksandana. „Taani on meie arvates üks favoriitidest,“ märkis Marko. „Liiga kindel selles, mis lõpus toimub, ei saa olla. Ma arvan, et esimese viie kohta, kes on saanud kõrgemaid protsente, see võibolla midagi tähendab, aga need, kes tagantpoolt tulevad... Seal on kõik lahtine.“

Oma turvalisuse pärast Rootsis, kus on viimasel ajal toimunud mitu terrorirünnakut, eurolaulikud muret ei tunne. „Me oleme ikkagi 90ndate Eestis üles kasvanud,“ teatas Marko.

Millised asjad pakkisid eurolaulikud reisile kaasa? Vaata videost!