5MIINUST ja Puuluup astusid Malmös lavale teisipäeval, 30. aprillil kohaliku aja järgi kell 15.10.

Välismaised Eurovisioni fännid on varasemalt korduvalt välja toonud, et 5MIINUSE ja Puuluubi etteaste on meeldivalt kaootiline. „Loo puhul torkab kõige positiivsemalt silma live-esitus, kus kõigil on suurepärane energia ja omavaheline suhtlus,“ on öelnud üks tuntud Eurovisioni Wiwibloggsi blogijatest. Mõni eurofänn on aga leidnud, et ansamblite kaootilisus on liiast ning jätab mulje, justkui tegu oleks rohkem nagu naljanumbriga kui tõsiseltvõetava etteastega.

„5MIINUST ja Puuluup korraldasid laval siukse möllu, et pärast neid toimub jälle paus,“ kommenteeris üks kodumaisetest fännidest platvormil X Eesti eruolaulikute esimest proovi.

5MIINUSE räpparid Kohver, Päevakoer ja Põhja-Korea vahetult enne lavale minekut:

Eurofännide sõnul nägid esimeses lavaproovis bändide liikmed mustas riietuses väga stiilsed välja. Ka kiideti 5MIINUSE ja Puuluubi lavalist värvigammat, mis andis esitusele lõbusust veelgi juurde.

Kihlveokontorid ennustavad Eestile küll finaalipääsu, kuid seda üsnagi napilt - üheksandana.

Eurovisioni esimene poolfinaal toimub järgmise nädala teisipäeval, 7. mail ning teine poolfinaal neljapäeval, 9. mail - viimases astub üles ka Eesti. Lauluvõistluse suur finaal toimub laupäeval, 11. mail.