„Sind ikka reaalselt ajas oksele?“ Eesti eurolaulikud proovisid maailma vastikumaid toite
(3)5MIINUSE ja Puuluubi liikmed käisid koos „Ringvaatega“ Malmös Disgusting Food Museumis ehk muuseumis, kus eksponeeritakse ja pakutakse proovimiseks vastikut toitu kogu maailmast.
Enne, kui 5MIINUST ja Puuluup hakkasid muuseumis võikaid toite proovima, tutvustas saatejuht Marko Reikop, kuidas osa hiinlasi kohalikku tänavatoitu naudib. Näiteks keedavad nad noormeeste uriini sees korduvalt mune. „Meie jääb täiesti arusaamatuks, miks sellist toitu peaks sööma, aga Hiinas seda süüakse.“
Veel teevad hiinlased hiirte loodetest veini. „See pidi väga hästi astma vastu aitama,“ nentis Reikop.
Päevakoer ei suutnud pehmet lehmapiimajuustu isegi mitte proovida. Piimatooted olevat eurolauliku nõrk koht. „Ei ole rõvedamat asja, kui näha pakist välja valades tükki läinud piima.“
Räppar Põhja-Korea proovis aga Rootsi kurikuulsat mädakala surströmmingut, mis ta peaaegu oksele ajas. „Sind ikka reaalselt ajas oksele?“ uuris Marko räpparilt, kes ei saanud mõned sekundid sõnagi suust. „Miks peaks seda niisama sööma?“ imestas Põhja-Korea.
Puuluupi liikmel Ramo Tederil vastikuid toite süües nii lihtsalt halb ei hakanud. Bändide liikmed kinnitasid, et Ramo on kõikesööja ning muusik tõestas seda, proovides ühte maailma vürtsikamat tšillit, mida nimetatakse ka „saatana pulgakommiks“. „Nagu väike tükike naftat,“ kommenteeris Ramo.
Vaklade proovimisega sai räppar Kohver üsnagi hästi hakkama. „See on nagu krevetisnäkkide moodi.“