Tartu Uus Teater kirjutab järelehüüdes: „Sattusime õnneliku juhuse kaudu kokku 2008. aastal, kui Ott Aardam kutsus Sind mängima teatri esiklavastusse „Sadama võim“. Pärast seda tulid uued rollid lavastustes „Ird, K.“, „Raudmees“, „Opus Geographicum“, „Äralennuväli“ ja „Evaldi tekk“. Oma hääle andsid lavastustesse „Odysseia“ ja „BB ilmub öösel“. Polegi nii palju, mõni näitleja on teinud meil rohkem rolle. Aga Sinu kohalolu ja isiksus, Su saaremaine tihedus on jätnud kõik koos tehtud tööd sügavalt meelde. Sinuga koos oldud aeg oli alati kvaliteetne. Su jutt ja mälu oli alati terav, Su kohalolu Tartu Uue Teatri ajaloos on olnud asendamatu ja hindamatu. Aitäh selle aja eest! Head teed!“

Evald Aavik sündis 1941. aastal Kuressaares. Ta lõpetas 1961. aastal Kingissepa Töölisnoorte Keskkooli, misjärel õppis aastatel 1961–1963 Tartu Muusikakoolis viiulit. 1965. aastal lõpetas ta näitlejana Vanemuise õppestuudio.

Ta töötas Vanemuise teatris, Ugalas ja Eesti NSV riiklikus noorsooteatris. Alates 2008. aastast tegi tihti kaasa Tartu Uue Teatri lavastustes.

2016. aastal pälvis Evald Aavik Eesti Kultuurkapitali audiovisuaalse kunsti sihtkapitali elutööpreemia.

Jaga
Kommentaarid