Eurotuuri raames esinevad 5MIINUST ja Puuluup kahes Eesti linnas, muutes need kahel õhtul Eesti Eurovisioni fännide lemmikpaikadeks. Põhjanaabrid Soomest annavad tuurile jõudu juurde - nii astub Rakveres lisaks eestlastele üles ka Käärijä ning Tartus teeb Eesti debüüdi Windows95Man. Kaasa tuuritab ka Andres Puusepp.

Käärijä on soome räppar, laulja ja laulukirjutaja, kes 2023. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel Liverpoolis esindas Soomet võistluslooga „Cha Cha Cha“ ja saavutas äärmiselt auväärse teise koha. Potisoengut kandval artistil on arvestatav fännibaas nii Eestis kui mujal maailmas.

5miinust ja Puuluup lähevad Eurotuurile

Windows95man on Soome visuaalkunstnik ja DJ. Diskorina ammutab ta inspiratsiooni just 1990. aastate lõpust, mille käigus toodeti ka operatsioonisüsteemi Windows 95. Sel aastal esindab Eurovisiooni lauluvõistlusel ta Soomet looga „No Rules!“.

Windows95man liitub 5MIINUSE ja Puuluupiga Tartu kontserdil

Homme Eurovisionil Eestit esindavad 5MIINUST ja Puuluup andsid hiljuti välja ka ühise albumi „5MIINUST Ja Puuluup: Kannatused Ehk Külakiigel Pole Stopperit“. Uuelt kauamängivalt leiab omanäolised 13 lugu, mis on ühise nägemuse ja sihikindluse tulemusena sündinud tervik. Ootamatu, ent toimiva kompotina on 5MIINUST ja Puuluup leidnud koha paljude muusikasõprade südametes.

Europuntide kohtumisel sünnib midagi ootamatut, ent värskendavat. Suve suurim tuur „EUROTUUR: 5MIINUST & Puuluup koos erikülalistega“ toimub 16. augustil Rakvere Vallimäel ja 7. septembril Tartu lauluväljakul.

Piletid ja lisainfo on leitav SIIT.