Koivisto teatas oma otsusest mõned tunnid enne esimese poolfinaali algust, kus astus lavale ka soomlaste eurolaulik Windows95Man. „Lõpetan oma saate YleX-is protestina Soome rahvusringhäälingu osalemise vastu Eurovisioni lauluvõistlusel, kus nad võistlevad Palestiinas genotsiidi toime pandava Iisraeli kõrval. Suur tänu kuulajatele nende aastate eest ja artistidele nende muusika eest,“ kirjutas ta oma Instagrami kontol.

„Ma ei taha selle asjaga (Eurovisioniga) kuidagi seotud olla. Seetõttu ei näe ma muud valikut, kui oma tööleping koheselt lõpetada,“ teatas ta. Koivisto on saanud oma otsuste ees kiidusõnu mitmelt Soome avaliku elu tegelaselt.

Euroopa Ringhäälingute Liit on varem teatanud, et Iisraelil on lubatud konkursil osaleda, kuna Eurovisioon on mittepoliitiline sündmus. Koivisto ei nõustu EBU väitega. „See pole tõsi. Ukrainat rünnanud Venemaa arvati silmapilkselt konkursist välja, kuid praegu pole enam kui 10 000 mõrvatud last piisavalt suur põhjus, miks sama Iisraeliga teha,“ leiab soomlane.

Soomet Eurovisionil esindavad Windows 95Man Teemu Keisteri ja tema duetipartner Henri Piispanen on suutnud vältida Iisraeli osalemise osas seisukohta võtmisest. Kui Iltalehti uuris meestelt, et kas nad teeksid koos Iisraeli eurolaulikuga selfie, ei soovinud Keisteri ja Piispanen sellele küsimusele vastust anda.