2023. aasta Miss USA ja Miss Teen USA loobusid oma kroonidest sel nädalal, jättes Miss USA organisatsiooni ilma kahe suurima tiitliomanikuta.

UmaSofia Srivastava teatas enda tagasiastumisest Instagrami postitusega. Sama tegi ka Voigt ning loobumise põhjused tunduvat olevat missidel väga sarnased.

Neli päeva tagasi kirjutas Voigt, et ta mõistab, et tema avaldus võib tulla paljudele suure šokina, kuid ta peab seadma enda füüsilise ja vaimse tervise esikohale, andes mõista, et missitiitli omamine on talle laastavalt mõjunud. „Meie tervis on meie rikkus,“ sõnas ta. „On aeg kirjutada järgmine peatükk.“

Miss Teen USA küll ei toonud enda paar päeva hiljem tehtud postituses otseselt välja, et tiitlist loobumine põhjuseks on laastav elustiil, mis tiitliga kaasnenud on, kuid ta viitas sellele, et „tema väärtushinnangud ei kattu organisatsiooni (Miss Universe - toim) omadega“. Ka oli ta enda postituse juurde märkinud Friedrich Nietzsche mõttetera, kus too nendib, et ilusate pealispindade all laiuvad koledad sisemused.

Miss USA Teeni korraldav organisatsioon vastas noore neiu otsusele järgnevalt: „Me austame ja toetame UmaSofia otsust oma tiitlist loobuda. Meie tiitlikandjate heaolu on esmatähtis. Praegu vaatame läbi plaanid kohustuste üleandmiseks järeltulijale ning anname peagi teada uue Miss Teen USA valimisprotsessist.“