TV3 tutvustas 6. märtsil oma kevadhooaega ja juba sel sündmusel arutasime Kristjan Jõekaldaga, kas tema hea sõber ja kolleeg Teet Margna võiks olla üks maskisaate osalejaid. Paraku Teet Margnat saates ikkagi polnud. Nüüd, pärast finaali tõdeb Kristjan, et teda üllatas, et Margna ei osalenud. „Ta on väga edev mees ja arvasin, et ta on igas pulmas peigmees ja igas matuses lahkuja. Minu jaoks oli see praegu üllatav,“ räägib Jõekalda Kroonikale videointervjuus ja lisab naljaga pooleks, et jääb siiski endale kindlaks, et kostüümis olevaid inimesi vahetati ja ühes neljanda hooaja maskisaates Margna ikkagi osales.

Jõekalda on „Maskis laulja“ detektiivitööd teinud varemgi. 2020. aasta sügisel võttis Ženja Fokini asemel detektiivikoha just Jõekalda. Kuidas Jõekalda võrdleks neid kaht hooaega, mil on detektiivi rollis olnud? „Tegelikult on seda väga lihtne võrrelda. Inimene peaks ju terve elu õppima ja surema ikka lollina. See võtab kokku ka minu jaoks selle asja. Ma tegin mitu korda rohkem tööd kui esimene kord siin olles. Aga mitu korda vähem taipasin, kes nende maskide all olla võivad. Ütlen ausalt, et tegelikult oli see lõpp kokkuvõttes – ja inimesed nägid viimastes saadetes ka – ikkagi kulli ja kirja viskamine, et kas see või teine või hoopis äkki siis kolmas,“ räägib Kristjan, et andis endast parima, kuid tõenäoliselt midagi tarka välja ei tulnud. „Minu uks jääb siis suletuks. Rohkem te mind sellel ametipostil ei näe. Aga ei saa kuidagi pahaks panna,“ ütleb Jõekalda muheledes.

Igal maskisaate detektiivil on detektiivitööks valmistumiseks omad meetodid. Kas Kristjan Jõekalda abikaasa Maris aitas tal ära arvata? „Mina kuulan abikaasat. Ja nii on! Loomulikult ka sõprade arvamusi ja mulle kirjutati väga palju, et äkki oleks see või teine või kolmas, aga kõige kindlam on kuulata ikkagi abikaasat. Ja isegi täna õhtul, kui abikaasa mind siia autoga tõi, siis ta veel autos ütles, et äkki on see [inimene]. Siis teadsin, et pean seda inimest pakkuma,“ räägib Jõekalda oma abikaasa toetusest ja abist.

Kristjan näitab Kroonika videos, kuidas nägi välja see A4 paberileht, kuhu ta oma mõtteid kirja pani. Juttu tuleb ka sellest, keda Jõekalda pakuks – olles ise veel kolm nädalat aasta suunamudija – tänavuseks Kroonika meelelahutusauhindade aasta suunamudijaks. Vaata lähemalt videost!

Jaga
Kommentaarid