Norra žürii andis laupäevases Eurovisioni finaalis Iisraelile kaheksa punkti. Oweni sõnul on ta saanud selle kohta on palju tagasisidet. „See tuli mulle nagu ka televaatajatele suure üllatusena,“ selgitas Owen oma Instagrami kontol avaldatud videos.

Põhjus, miks tema üllatus, on lihtne: ta ise ei paigutanud Iisraeli esindajat Eden Golani punktiväärilisele kohale. Ta selgitas, et žürii iga liige hääletas iseseisvalt ning õiglase hinnangu kujundamiseks puudus võimalus hääletust teiste žürii liikmetega arutada. Samuti teab Owen seda, et kõigile loeti ette juhis, kus rõhutati, et ühtki artisti ei tohi eelistada ega diskrimineerida näiteks rahvuse, soo või poliitiliste vaadete tõttu. Hääletada tuli ainult laulu ja esituse põhjal.

Owen aga seda ei suutnud ning jättis teadlikult Iisraeli punktikohast ilma. „Arvestades praegust olukorda oli mul võimatu seda ignoreerida. Palestiinas toimuv on südantlõhestav. Ma ei saa kuidagi toetada Iisraeli tegevust. Arvan, et Iisrael poleks tohtinud üldse Eurovisionil osaleda,“ ütles Owen oma videos.

Norra artisti sõnul on imelik see, et pidu saab ju nüüd läbi ja muusika vaibub, aga Palestiinas jääb olukord ikka samaks. „Me ei saa sellest mööda vaadata. Kuigi ma ei osalenud Iisraelile punktide andmises, tahan siiski vabandust paluda, et Norra žürii nii käitus. Ma näitan oma toetust Palestiinale. Palun Palestiina ees vabandust,“ teatas Owen.

Dagbladeti sõnul kuulusid Norra žüriisse peale Oweni produtsent Lars Horn Lavik, muusik Annprincess Johnson Koffa, pianist Gunilla Süssmann ja artist Lisa Stokke.

Iisrael sai Eurovisioni finaalis punkte 11 riigi žüriilt. Suurimad punktisummad tulid Norrast, Saksamaalt ja Küproselt, mis kõik andsid Iisraelile kaheksa punkti. Ka Eesti žürii otsustas anda Iisraelile viis punkti.