2008. aastal iseseisvunud Kosovo pole lauluvõistlusel varem osalenud. Kosovo ringhäälinguorganisatsioon on aga väga innukas ja on juba teinud esimesed plaanid, mis peaksid EBU-d mõjutama. Näiteks korraldab RTK sel aastal laulufestivali, mille abil tahetakse tutvustada Kosovo muusikavaldkonda. See üritus pidavat aga väga sarnanema Eurovisioni riikliku eelvooruga.

Kosovo ei pidavat vaatama aga kaugesse tulevikku, vaid soovib osaleda juba järgmisel Eurovisionil, mis korraldatakse Šveitsis. Seetõttu on nad võtnud plaani korraldada teine laulufestival juba järgmise aasta algusest – ikka selleks, et selgitada Kosovot esindav esimene eurolaul.

Nende soov Eurovisionil võistelda ei tähenda, et neile seda võimaldatakse. Kosovo poliitiline staatus on keeruline ja osa riike pole tunnustanud nende iseseisvust. Üks selliseid maid on Serbia, kes on viimastel aastatel olnud Eurovisionil vägagi edukas, ning võib eeldada, et nemad on kategooriliselt Kosovo osalemise vastu.

Kuid RTK Eurovisioniga liitumist tervitaks enamik lauluvõistluse fänne. Tänavusel võistlusel Malmös osales ainult 37 riiki, viimase kümnendi väikseim arv, seega teade, et mõni riik soovib võistlusega liituda ja astub selleks konkreetseid samme, võib paljudele olla hea uudis.

Eks lähikuud näita, kas Kosovo võistleb 2025. aastal või jääb sel korral Eurovisioni perest välja.