CUPRA Formentor on Hispaania autotootja keskmise suurusega linnamaastur, mille sportliku disaini ning vajadusel täkuna möriseva mootori tunneb juba kaugelt ära. Küllap on tugev eristumisvõime omadusteks, miks CUPRA Formentor on oma sünnist saati võitnud Eesti inimeste südamed ning saanud üheks nõutumaks autoks. Kuni 390 parima Andaluusia hobuse jõu ning 4,2-sekundilise nullist sajani kiirenduse vastu on igal tänavaautol raske midagi panna. Ent ilmaasjata pole tuntud ütlus, et joob nagu hobune. Kõik need hobujõud vajavad kütet ning seda võib kuluda ohtramalt, kui me tahaksime.

Õnneks on olemas lahendus CUPRA Formentor 1.5 näol. Kes soovib säästlikumat ja ökonoomsemat Formentorit näha, katsuda ja endale saada, ei pea kaugelt otsima. Topautost on praegu võimalik soetada CUPRA Formentor 1.5 TSI 150 DSG koos CUPRA Plus paketiga alates 29 990 euro eest. Vaatame lähemalt, mis selle eest saab.

CUPRA Formentor

Mootor ja sõidumugavus

Tegemist on 1,5-liitrise 110 kW otsesissepritse ja turbolaaduriga bensiinimootoriga, mille keskmine kütusekulu jääb 5,6 l/100 km juurde. Esiveoline universaalkerega linnamaastur suudab pakkuda sportlikke sõiduelamusi nii linnas kui ka maanteel. 10 mm kõrgem vedrustus annab võimaluse sõita sujuvalt ka ebatasasel pinnasel.

CUPRA Formentor

Omaette tasemel on sõidu- ja juhiabisüsteemid. Lisaks juba ammu standardiks saanud elektroonilisele stabiilsuskontrolli süsteemile suudab Formentor edukalt tuvastada ka juhi väsimuse, et siis õigel hetkel pakkuda võimalust teha üks puhkepaus. Linnas aitab turvalisuse maksimaalseks viia sõidukeid, jalakäijaid ja jalgrattureid tuvastav avariipidurdamise funktsiooniga esikokkupõrke vältimissüsteem „Front Assist“ ning maanteel aitavad sõitu nautida isekohanduv kiirushoidik, sõiduraja hoidmise süsteem ning pöörete ohutu sooritamise abisüsteem „Turn Assist“.

CUPRA Formentor

Ilmselt ei ole ühelegi autojuhile üllatuseks, et Eestis sõites tegeleme suurema osa ajast navigeerimisega pimedas, hämaras, vihmas, lörtsis, udus ja veel kümnes erinevas ilmastikuolus, mille kohta ei oskagi kohe öelda, millega tegu. Selleks, et Formentoriga kõik reisijad turvaliselt sihtpunkti jõuaksid, on autol võimsad läätsega High LED-esituled ja LED-valgusribaga suunatuled. Kes kord on läbinud kurve või pimedaid tänavanurki LED-esiudutulede kurvitulede funktsiooni abiga, ei soovi naljalt enam ilma nendeta liigelda. Ning kui juhtubki, et väljas sirab päike ning temperatuur on troopiline, siis salongis aitavad mõnusat kliimat hoida soojust isoleerivast klaasist külgaknad, tumedaks toonitud tagaklaas ning tagumised külgaknad koostöös automaatse kolmetsoonilise kliimaseadega.

Sise- ja välisvarustus

Sise- ja välisvarustuse poolest ei jää CUPRA Formentor kuidagi maha oma kodumaa parimatest arhitektuuri-, disaini- ja kujundusimedest. Olgu nendeks kas või Gaudi La Sagrada Familia või Prada moelooming. CUPRA salongi sisenedes jääb koheselt silma heamaitseline ja kõrgekvaliteediline interjöör. Mustad tekstiilist või kunstnahast istmekatted harmoneeruvad sportliku kujundusega mulfifunktsionaalse käiguvalitsatega rooli ning musta laepolstriga. Uksepaneelid on polsterdatud tehisnahkkattega ning salongi krooniks on reguleeritava kõrgusega mugavad sportlikud esiistmed. LED meeleoluvalgustus ning esiuste avades valgustatud läveliistud annavad märku läbimõeldud disainist, mis on ühtaegu kaasaegne ja futuristlik, kuid üks on kindel - see ei jäta mitte kedagi külmaks. Pagasiruumi saab reguleeritava topeltpõhja abil muuta suuremaks, et kõik vajalik oleks võimalik kenasti kaasa võtta.

CUPRA Formentor

CUPRA Formentori välist elegantsi aitavad rõhutada sportlikud 18-tollised valuveljed, sportlik tagaspoiler, rattakoopa- ja küljelaiendid ning kerega sama värvi tumehallid küljepeeglid, mis harmoneeruvad külgakende läikivmustade liistude ja katusereelingutega.

Mugavusvarustus

Nutitelefoni juhtmevaba laadimine, tahavaatekaamera, suur multimeediaekraan salongis ning kõrgekvaliteediline audiosüsteem on midagi sellist, mida ootaks ühelt korralikult autolt juba vaikimisi. Jah, kõik see on CUPRA Formentoris olemas. Ent lisaks leiab pakkumises olevast sõidukist veel ka kaugtulede automaatlülituse süsteemi, võtmevaba autosse sisenemise ja käivituse, Full Link-tehnoloogia nutitelefoni kasutamiseks otse auto ekraanilt ning iseparkimissüsteemi „Park Assist“, mis keerab parkimise lihtsustamiseks ise rooli. Mugavusvidinaid leiab CUPRA Formentorist veelgi.

CUPRA Formentor

Kokkuvõtvalt saab samasugust mugavust ja silmale disainiilu ka väiksemate hobujõudude ja soodsama hinna eest. Formentor on ikka Formentor!

Garantii sõidukile on 5 aastat või 100 000 km ning tootja annab e-HYBRID versiooni puhul kõrgepingeakule garantii 8 aastaks või 160 000 kilomeetri läbimiseni. Tule ja tutvu CUPRA Formentori sõiduomadustega CUPRA Garage’is! Ja kui soovid auto kohe koju viia, siis pole seegi probleem – sõidukid on laos olemas, seega vali välja ja võidki koos oma uue neljarattalise sõbraga minna kilomeetreid mõõtma. Pettuma ei pea sa kohe kindlasti!

Jaga
Kommentaarid