Kolmapäeval, 15. mail oma 60. sünnipäeva tähistav Margit Kilumets nentis intervjuus, et ajakirjanduse kõrval mõtiskles ta pärast keskkooli ka psühholoogiks saamise üle, kuna inimestega suhtlemine tuli tal hästi välja, kuid lõpuks otsustas ta siiski ajakirjanduse kasuks. Paar korda on Kilumets ajakirjaniku elukutset siiski kahetsenud.

„Viimati kümme aastat tagasi tüdinesin inimestega suhtlemisest totaalselt ära ja tundsin ühtäkki, et ei suuda enam ühtegi intervjuud teha. Läksin perearsti juurde antidepressante küsima, aga arst ütles mulle, et võta kaheks nädalaks haigusleht, telefonitoru ei tõsta, toast välja ei lähe ning tule siis tagasi. Ja nii oligi, kahe nädala pärast olin jälle püsti ja igatsesin oma tööd, selline paadunud optimist ja sangviinik nagu ma olen,“ muheleb ta.

Hiljuti täitus 24 aastat tele-edetabelite tipus püsinud uurival saatel „Pealtnägija“ 900 saadet. „See on suur, et mitte öelda uskumatu number, aga püüame mitte loorberitel lesida ja hoida teravust ning tempot,“ kommenteeris saatejuht Mihkel Kärmas sotsiaalmeedias tähtsat numbrit. Esimene „Pealtnägija“ läks tele-eetrisse aastal 1999.

Mõni aasta tagasi rääkis Kilumets Kroonikale, kuidas tema ja abikaasa Juhani (59) elustiil muutus tervislikumaks, kui nad koera võtsid. „Julgustan kõiki, kes saavad oma eluga hakkama ja kes ei ole võib-olla esimeses nooruses, võtma endale koera. Koer annab elule juurde nii palju värve. Ta muudab eluviisi. Tänu Pipale sain üle eelmise koera kaotusest ja arvan, et oleme Juhaniga mõlemad tervemad, kuna liigume varasemast rohkem ja jaksame rohkem,“ kiitis Margit.