Kadri ei salgagi, et 2017. aasta sügis, mis tõi kaasa koondamisteate Eesti Televisioonist, oli talle raske aeg. „Olin seal ju 16 aastat. Iga päev inimene oma töö ja kolleegide peale ei mõtle, aga siis, kui see kirves kukkus ja seisin teisel pool müüri, sain aru, et ei kuulu enam nende inimeste hulka, kellega olin koos olnud nii kaua ja väga lähedaseks saanud. Tundsin, et ei kuulu enam üldse kuhugi, ja see tegi haiget,“ rääkis Kadri mõtlikult 2018. aastal Naistelehele antud intervjuus. „Siis tegelesin mõnda aega mõttega, kuhu ma kuulun. Muidugi saad ju aru, et ikka lähedaste hulka – nad olid väga toetavad. Mingi tee oli vaja aga ka üksi läbi käia ja selgeks mõelda. Ja rahu teha. Nüüd on pilt juba palju klaarim,“ lisas ta.

Hinrikus on tänaseks avaldanud 19 raamatut, neist värskeim tänavu ilmunud „Taksi ja Dogi suvi“. Oma noorte lugejatega käib Hinrikus ka kohtumas. „Ei lähe vist mitte ühtegi kohtumist, kus ei küsita, kui vana ma olen. Ja siis, kui ma ütlen, läbib saali selline kahin ja hakatakse silmi pööritama, et selline saurus ikka elab veel. Üldiselt lapsed arvavad, et lastekirjanikud on ju surnud, see tuleb neile üllatusena,“ muigas kirjanik Välbale antud intervjuus.

ETV saates „Hommik Anuga“ külas käinud lastekirjanik ja endine ajakirjanik Kadri Hinrikus vastas ka küsimusele, kas igatseb teletööd. „See aeg sai läbi, ma võtsin siit kaasa väga palju toredaid mälestusi, väga palju uusi teadmisi, kogemusi ja väga häid sõpru, kellega siiamaani suhtlen. Aga seda, et ma igatseksin ekraanile tagasi, seda tõesti ei ole, päris ausalt kohe, olen oma praeguse töö ja ametiga väga rahul.“

Edukas lastekirjanik

„Ma püüan enda raamatutes rääkida sellest, kui olulised on su sõbrad, leida ja hoida sõpra. Kui me kogeme, et mõni on liiga teistmoodi laps või liiga suur erinevus on inimeste vahel, siis see ei pruugi olla põhjus narrimiseks, kiusamiseks või vihkamiseks. Erinevused võivad olla just väga toredad ja ma kirjutan sellest eneseleidmisest ja -otsingutest,“ avaldab Hinrikus, kellega täispikka intervjuud saab lugeda Menust.

Erilist rõõmu teeb Hinrikusele kolleeg Aino Perviku tunnustus, kes juba pärast teise raamatu ilmumist soovitas Kadril kindlasti kirjutamisega jätkata. „Eesti lastekirjanikud on väga tore ja ühtehoidev pere. Me oleme Facebookis sõbrad, teame hästi, kes parasjagu mille kallal töötab ja kellel midagi uut ilmumas. Mitte ainult kirjanikud, ka kunstnikud – meie raamatute illustraatorid.“

Ähmased lood ERRist lahkumisega

2017. aasta oktoobris jõudis meediasse uudis, et Kadri Hinrikus lõpetas AK diktorina töö. „Soovisime Kadri Hinrikuse töö jätkumist tele-ekraanil, kus tal oleks oma pikaaegse kogemusega palju ära teha. Meie pakkumise järgi oli tal võimalus valida ka uudistetoimetuses endale sobiv roll senise ankruameti asemele. Praeguseks oleme paraku saanud tema eitava vastuse. Plaanime suurema muudatusena üleminekut uudistesaatele, mida juhib senise kahe asemel üks ankur, selle nimel praegu töötamegi,“ kommenteeris Lass toona Delfile Kadri Hinrikuse töölt lahkumist.

Lass ütles Delfile, et kedagi ei koondata, kuid möönis, et uudistesaadet ootavad lähitulevikus ilmselt siiski ees muutused. „Arutasime täna (eile - toim) ankrutega nende rolli tugevdamist saates, sest nemad on vaataja jaoks saate kõige olulisem osa. Vastab tõele, et õhtuste ankrute rivistus võib muutuda, aga sellest on veel vara rääkida,“ lausus Lass eile.

2018. aasta suvel avaldas Kroonika kiivalt varjatud saladuse, kuidas väidetavalt oli juba 2017. aastal lõkkele löönud armastus telemees Ilmar Raagi ning ERRi teleuudiste juhi Liisu Lassi vahel. Huvitava tähelepanekuna vääris siis äramärkimist, et Raagi endine elukaaslane Kadri Hinrikus sai justnimelt Lassi juhitud toimetusest hundipassi.

Hinrikust ja Raagi sidus armastus enam kui kümmekond aastat tagasi ja Kroonika kirjutas 2004. aastal koguni sellest, kuidas toona kõneldi kuluaarides paari kihlumisest. Tänaseks on teletööst eemaldunud endine eetrinägu Hinrikus asunud kirjutama lasteraamatuid ning on õnnelikus kooselus dirigent Tõnu Kaljustega — nende suhe tuli ilmsiks 2010. aasta sügisel ning 2011. aastal kinnitasid nad juba ka kokkukolimist.

Kui Hinrikus 2017. aasta oktoobris Eesti Rahvusringhäälingust koondati, oli Raag kiire arvamust avaldama - tema sõnul oli naise ERRi ekraanilt eemaldamise taga selge suhtlemis- ja kommunikatsiooniviga. Telemees ruttas kiirelt avaldama toetust ka otsuse teinud ERRi juhtkonnale, mõistes hukka neid ERRi anonüümseks jääda soovinud töötajaid, kes toimetuse sisepinged meediale paljastasid.