Miljöö heade mõtete linnas oli ülev ja kontserti nauditi täiel rinnal. „Suudleva Tartu“ lava vallutasid ligi 20 Eesti muusikatähte ja neid ka raekoja platsile kogunenud rahvas kuulama oli tulnud. Mõnel olid oma lemmikud, näiteks Alika Milova, Maarja-Liis Ilus või Koit Toome, aga leidus ka neid, kes olid tulnud lihtsalt nostalgitsema ja kõiki mõnusaid laule kuulama. Üks vastaja sõnas, et tema oli tulnud vaatama, millega kontsertetenduse lavastaja Ain Mäeots publikut üllatab.

Uurisime ka, mida tähendab Tartu ja Lõuna-Eesti jaoks see, et Tartu on sel aastal Euroopa kultuuripealinn. Vastajad sõnasid, et kultuuripealinna aasta tõttu on Tartus palju üritusi, kus kõikjal on vaja käia. „Igale poole peab jõudma,“ ütles üks pidutseja. „Kindlasti väga palju tuntust üle maailma ja kultuuri edasiandmist meie poolt mujale maailma. Kindlasti Eesti jaoks on see väga oluline,“ leidis teine kontserdinautleja. Nii mitmedki külastajad leidsid, et sellise väikese linna nagu Tartu valimine kultuuripealinnaks on Eesti jaoks väga oluline.

Kui käes oli ühissuudluse aeg, siis paistsid publiku seast välja vaid mõned paarid, kes kirgliku lembehetke jagasid. Kaamera ette jäi neid aga veidi rohkem. Pigem tehti põsemusisid või kallistati üksteist. Eestlaste värk ikkagi, rahvas oli tagasihoidlik.

Suurele kontserdile panid viimase uhke punkti äsja Malmös toimunud Eurovisionilt saabunud 5MIINUST. Kihvti valgussõuga pidid nad enda ja Puuluubi eurolugu lausa kaks korda ette kandma, kuna energilisele publikule ühest korrast lihtsalt ei piisanud. Malmö poisid tulid ja näitasid Tartule, kuidas nad Rootsis möllasid ja rahvas oli nende esitusest sillas. Eesti viimase eurolaulu topeltesitus oli suurepärane viis, kuidas kontserdiga Eesti Eurovisionil osalemise aastapäeva tähistada.

Vaata lähemalt videost!