Pärast seda, kui New Yorgis toimunud Met Gala ja Iisraeli pealetung Gaza sektori linnale Rafahile langes samale kuupäevale (6. maile), hakkasid internetis, eelkõige TikTokis, levima videod, kus sotsiaalmeedia kasutajad juhtisid tähelepanu düstoopilisele kontrastile kahe maailma vahel.

Osad Palestiina-meelsed aktivistid viisid asja veelgi kaugemale ning hakkasid märkima, et paljud glamuursel moegalal osalenud kuulsused ei olnud avaldanud oma arvamust seoses käimasoleva Gaza ja Iisraeli vahelise sõjaga, mis on nõudnud enam kui 30 000 inimelu, vahendab HuffPost.

Aktivistid tõid välja, et staarid, kel on suur mõjuvõim, nagu Beyonce, Drake ja Kim Kardashian ei ole veel sõnagi maailma viimasel ajal raputanud sõja kohta lausunud ning nad kutsusid üles neid blokeerima, kuna sel juhul ei jõuaks staaride sotsiaalmeediasisu inimesteni ja seega teeniksid nad kokkuvõttes vähem raha.

Kirjanik Shenequa Golding rääkis aga USA meediale, et tõenäoliselt peavad aktivistid pettuma, kui ootavad, et enamik kuulsusi sotsiaalpoliitilistel teemadel sõna võtma hakkavad. „Iga kuulsus ei suuda aktuaalseid teemasid arutada ja siin ei tule mängu ainult kirjaoskus,“ märkis ta. „Sellise nõudmisega valmistate ainult iseendale pettumuse.“