Lätit esindab sellel aastal uue põlvkonna kantrimuusik, laulja ja helilooja Edvards Strazdinš

Festivali muusikapealik Priit Oks Edvardsi kohta: „Ta on ideaalne Urissaare kantrifestivali esineja. Tema loodud muusikas on tugevaid mõjutusi kantrist aga lähenemine muusikale on moodsa varjundiga. Tema livel saab nautida kitarri saatel kõlavat madalat baritoni lummavates ballaadides ja järgmiseks elektroonilise back-trackiga tantsule kiskuv teos. Vahepaladeks humoorikas jutt“

Edvardsi kontsert avab juubelifestivali programmi 16. augustil kell 18.00

Urissaare Kantri üheks eriprogrammiks on Eesti A-kategooria bändi kantrikontsert

Eelmisel aastal andis oma elu ühe parima kontserdi kantrivõtmes Traffic, kauboisaapad tõmbas jalga Liis Lemsalu, keda saatis laval Tarvo Valm. Sellel aastal astub kantrikavaga lavale 30 aastat Eesti inimesi hullutanud ansambel Terminaator. Jaagup Kreemi sõnul käivad neil usinad proovid, et oma kava just kantrivõtmesse lihvida ning koos nendega võib lavale oodata ka erikülalisi.

Ülemaailme internetisensatsioon Soomest

Steve’n’Seagulls on soome bänd, kes on tuntud oma ainulaadse lähenemise poolest bluegrassi ja kantrimuusikale. Bänd saavutas esialgse tuntuse YouTube’is, kus nende humoorikad ja vaimukad cover-versioonid tuntud rokk- ja poplugudest kogusid kiiresti populaarsust. Kõige populaarsemal videol, kus nad kaverdavad AC/DC lugu Thunderstruck, on vaadatud juba üle 170 miljoni korra. Nende stiil on segu traditsioonilisest kantrimuusikast ja energilisest esitamisest, millele lisavad vürtsi klassikalised kantripillid, lusikad ja õllepudelid.

Steve’n’Seagulls’i ainus kontsert Eestis sel aastal toimub 17. augustil Urissaare kantrifestivalil.

Lõuna-Eesti suurim stiilipidu

Urissaare kantrifestivali on aeg, mil kõik tõmbavad kapist välja tuhmunud teksased, ruudulised särgid, kauboi saapad ning volangilised kleidid. Inimesed võtavad vaevaks kolada kohalikes second-hand poodides, et leida just see õige, mis annaks ehtameerikaliku tunde. Mujal Eesti ei ole näha rohkem kantrikaabusid kui Urissaares. Kui esimesel aastal tullakse kantrile ka tavariietes, siis võib kindel olla, et järgnevatel aastatel on kapis juba vähemalt üks paar sobivaid saapaid, pluuse ja mõned kaabud.

Rohkem kui muusika

Lisaks muusikale pakub Urissaare kantrifestival tegevusi igas vanuses külastajatele. Laupäeva hommik algab erinevate töötubadega, nt nahameistri töötuba, kus igaüks saab teha omale võtmehoidja, käepaela või midagi muud. Harjutada saab suupillimängu, line tantsu, lasta vibu, mängida trumme või ratsutada hobusega.

Urissaare kantrifestival pakub külastajatele mitmekesist söögi ja joogi valikut. Menüüst leiab kõike alates maitsvatest pitsadest ja pokedest kuni suurepäraste liha- ja burgeriroogadeni. Lisaks on saadaval ka mitmeid taimseid valikuid neile, kes eelistavad taimetoitu või soovivad lihtsalt midagi kerget ja tervislikku.

Eelmisel aastal pakkus Toidupiirkond Mulgimaa festivalil Mulgi putru ja kultuuri. Sel korral on avatud suurem ja uhkem Mulgimaa kultuuritelk, kust saab peakokk Monika Peebo valmistatud mulgi putru, mulgi korpe, müüakse mulgi kösitööd, tutvustatakse mulgikeelset kirjavara ning toimuvad töötoad. Mulgimaa kultuuriala on avatud laupäeval.

Parim kantri mees ja naine

Igal aastal valitakse läbi põnevate võistluste välja parim kantri mees ja naine. Päeva jooksul peavad kandidaadid osalema mitmetel võistlustel mille tulemusena selgub just see parim. Kes ronib kõige paremini kastirotni otsa, kes parvetab üle tiigi ning viimase võistlusena legendaarne üle heinapalli hüppamine. Võistlus on toimunud igal festivalil ning sel korral aetakse kokku võimalikult palju eelmisi tšempioneid, et välja selgitada kõige kantrim kantri mees ja naine.

Tule saa osa Eesti muhedaimast hoovifestivalist 16.-17. Augustil Urissaare rantšos Mulgimaal.