Kensingtoni palee pressiesindaja rõhutas, et uudist ei tohiks käsitleda nii, et 42-aastane Kate ongi pärast rasket kõhuoperatsiooni täielikult tööl tagasi, vaid tegemist oli erilise projektiga printsessi jaoks ja ta soovis kaasa lüüa. Esindaja paljastas ka fakti, et Kate’ile tehakse endiselt vähki ennetavat keemiaravi.

Kuigi kuningas Charles sai samuti selle aasta alguses vähidiagnoosi ja tema on jätkanud töökohustuste täitmist, siis Kate pole pärast eelmise aasta jõulupühi ühtegi avalikku ülesastumist teinud.

Kuid palee kinnitas, et vaatamata keemiaravile on Catherine kodukontoris kõnealuse aruande kõikide aspektidega tutvunud. „Printsi ja printsessi projektide arengud on „alati pooleli“,“ ütles esindaja andes mõista, et vaatamata haigustele ja rasketele aegadele, tuleb nendega edasi liikuda. „See teema on printsessi jaoks olnud suure prioriteediga ja seetõttu on teda hoitud kogu projekti raames täielikult kursis ja ta on antud raportit näinud ning selle läbi lugenud.“

Esindaja sõnul polnud Walesi printsess pelgalt kõrvaltvaataja või töödejuhataja, vaid rühma liikmete sõnul oli Kate nende „liikuma panev jõud“. „See projekt jätkub ka siis, kui ta täielikult tööle naaseb. Kuid seda on tehtud selgeks, et ta vajab praegu taastumiseks ruumi ja privaatsust. Ta naaseb tööle, kui arstid on andnud rohelise tule,“ lisas kõneisik.