Staadionikontserdil tulevad esitusele kõik Max Korzhi hitid ja tema unustamatud laulud läbi aegade. Samuti mõned uuemad ja Korzhile endale väga olulised laulud.

Mõned piletid on veel saadaval SIIT!

Max Korzhi looming jõudis esmakordselt kuulajateni 2012. aastal, mil artist andis välja oma esimese sooloalbumi. Tema loomingut on iseloomustatud kui unikaalset ja tänapäevaselt nooruslikku, mis haarab oma lihtsusega. Kuulajate sõnul oskab Korzh laulusõnade kaudu anda edasi terve tunnetepaleti ja viia selle massidesse.

Korzhi populaarsust kinnitavad väljamüüdud kontserdid erinevates riikides. Tänavu suvel Prahas toimuva kontserdi 30 000 piletit müüdi välja vaid mõne päevaga. Mullu esines Korzh Riias. Ta on sage külaline nii Ameerika Ühendriikides kui ka erinevates Euroopa riikides.

Oma päritolumaal Valgevenes ja Venemaal on Korzh nn mustas nimekirjas, sest ta on sealsete režiimide vastane. Kui Venemaa alustas täiemahulist sõda Ukrainas, tegutses Korzh koheselt ja tühistas kõik esinemised Venemaal, avaldas toetust Ukrainale ning tuli välja selle teemalise lauluga. Tema sõnum on selge: õigus on Ukrainal, kes kaitseb oma kodu.

Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht selgitas Delfile, milline taustatöö Max Korzhi enne tema A. Le Coq Arenale lubamist läbi tehti:

„Meie poole pöördus mõni kuu tagasi Valgevene kodanikust muusikaartist Max Korzh sooviga rentida A. Le Coq Arenat kontserdiks. Et Eesti riik on öelnud, et Venemaa ja Valgevene kultuuritegelased pole Eestisse teretulnud ja me mõistagi toetame seda, ütlesime Korzhile „ei“. Korzh tuli meie poole teistkordselt palvega kaaluda uuesti olukorda, saatis meile erinevad dokumendid, kust nähtub, et alates 24. veebruarist 2022 pole ta esinenud Venemaal, tühistas kontserdid, ei kavatse seal esineda, on avaldanud toetust Ukrainale kohe pärast sõja puhkemist ja avaldanud ühe laulu sel teemal, on Valgevenes ja Venemaal esinejana nö mustas nimekirjas. Eelmisel aastal andis Korzh kontserdi Riias ja sel aastal esineb Prahas, ta on reisinud ja elanud USAs, erinevates Euroopa riikides.“

„Uue info valguses võtsime ühendust kultuuriministeeriumiga, kust palusime abi olukorra hindamisel, suhtlesime ka välisministeeriumiga. Ministeeriumid andsid infot, mille järgi Korzhi esinemine Eestis on aktsepteeritud ja kooskõlas riigi põhimõtetega, Korzh on ühel poolel Valgevene demokraatliku opositsiooniga ehk Lukashenka režiimi vastane. Selle info järel ütlesime rendisoovile „jah“,“ lisas Uiboleht.

Tallinna kontserdil esitab Max Korzh oma parimaid hitte läbi aegade, mille sekka kuuleb ka uusi laule. Piletid tulevad müüki artisti ametlikul kodulehel.

A. Le Coq Arena on suuri kontserte võõrustanud ka varasemalt: 2005. aastal esines staadionil Lenny Kravitz, kaks aastat hiljem astus üles ansambel Aerosmith ja möödunud aasta augustis armastatud kodumaine artist NOËP.