Stipendiumit saades tunnistas Hilje, et Ita Ever oli talle toeks „ühel väga hapral hetkel, kui kõhklesin, kas üldse näitlejana jätkata.“

Värskes ajakirja Naisteleht intervjuus tõdeb Hilje, et plaanis näitlejaameti maha jätta. „Tookord oli ebaõnnestunud roll teatris, väike laps kodus ema igatsemas. Olin pool aastat väga katki ja vajasin nõu, kas ja kuidas edasi. Mõtlesin, kas see meeldib mulle, mida ma teen, kas ma meeldin endale ses maailmas,“ meenutab Hilje.

Eesti rahvuskultuuri fondi nõukogu esimees Olav Ehala andis 11. aprillil Draamateatri laval üle Ita Everi stipendiumi, mille pälvis näitleja Hilje Murel.

Ita Everi stipendiumi algatasid Eesti Rahvuskultuuri Fondi juurde Eesti Draamateater ja Roman Baskin Ita 85. juubeliks. Fondi eesmärgiks on toetada näitlejaid inimloomuse sügava ja ootamatu käsitlemise eest. Stipendiaadi valib välja 4-liikmeline halduskogu, kuhu kuuluvad Ülle Kaljuste, Rein Oja, Tiit Meren ja Pille-Riin Purje.

Hilje Murel on teine Ita Everi fondi stipendiumi saaja, esimese pälvis 2020. aastal Tallinna Linnateatri näitleja Hele Kõrve.

Jaga
Kommentaarid