Paar päeva tagasi väisas Rootsi kuningapere Polari auhinna üleandmist. Tegemist on auhinnaga, mille väljaandmisele pani aluse Rootsi muusikamänedžer Stikkan Anderson ning auhinda antakse üle aastast 1992. Sellega tunnustatakse neid, kes on andnud olulise panuse muusikasse ja/või muusikaellu, vahendab Expressen.

Tänavused laureaadid on artist ja produtsent Nile Rodgers ning dirigent Esa-Pekka Salonen. Auhinna andis neile Grand hotellis üle kuningas Carl XVI Gustaf. Lisaks riigipeale väisasid üritust ka kuninganna Silvia, prints Carl Philip, printsess Sofia ja ka kroonprintsess Victoria. Tema abikaasa prints Daniel oli aga üllatuslikult ürituselt puudu.

Rootslastes tekitas see aga palju küsimusi ja taheti teada, kuhu kroonprintsessi abikaasa siis jäi. Rootsi kuningakoda rahustas mures rahvast ja andis teada, et Daniel pidi väisama teist üritust. „Prints Daniel täidab täna printsess Estelle’i kultuurifondiga seotud pikalt planeeritud kohustust ega viibi seetõttu Polari auhinna üleandmisel,“ selgitas kuningakoda sealsele meediale.

Ka eelmisel aastal jäi prints Daniel galast eemale. Siis väisas ta teisi üritusi ega saanud seetõttu Polari auhinna üleandmise tseremooniast osa võtta.