Ivlejeva, kes on alati blonde juukseid kandnud, šokeeris internetirahvast pruuni värvi juustega. Fännid on Ivlejeva suurest muutusest šokeeritud ning on sotsiaalmeedias avaldanud oma pahameelt. „Ta on nii ebameeldiv!“ kirjutas üks jälgija. „Stiilimuutus sind ei aita,“ on teine inimene veendunud. „Mul on sinust kahju!“ ja „Kas tal on depressioon?“ on vaid mõned kommentaarid, mis tunnevad Ivlejeva pärast muret.

„Peaaegu alasti“ pidu

Ivlejeva korraldas Moskva klubis Mutabor mullu 20. detsembril peo, mille riietumisstiiliks oli märgitud almost naked ehk peaaegu alasti. Üritusel tehtud videod põhjustasid Venemaal tohutu pahameeletormi ja Vene meedia järelevalveorgan Roskomnadzor tembeldas peo homopropagandaks.

Võimumeelsed aktivistid ja riigiduuma liige Maria Butina, keda šokeeris säärane üritus Ukrainas peetava sõja ajal, kaebasid korraldajate ja osalenute peale riigivõimuorganitele, sealhulgas peaprokuratuurile ja siseministeeriumile. Amoraalsete staaride vastase kampaaniaga liitus ka Vene maksuamet.

Ivlejeva palus peo korraldamise pärast avalikult vabandust ja lubas, et annetab kogu ürituse tulu heategevuseks. Kaubamärgid aga lõpetasid temaga koostöö ja nõudsid talt kohtu kaudu miljardit rubla (9,8 miljonit eurot).

Vabandust palus Ivlejeva korduvalt ka järgmistel päevadel, sh kaamera ees nuttes. Vaata vabandusest videolõiku:

Ivlejeva lootus patud andeks saada kustus aga kiiresti, kui teda kontrollis maksuamet, mis tuvastas, et peale kõige muu olevat ta jätnud maksmata sadu miljoneid rublasid makse. Seega ootab ees ilmselt lausa kriminaalasi.

Ürituse korraldamise tõttu tuli Ivlejeval detsembri lõpus Moskva Lefortovo kohtu ette ilmuda.

Kohus mõistis Ivlejeva süüdi avaliku korra rikkumiseni viinud massikogunemise organiseerimises, märkides, et peol oli vähemalt 200 inimest, kellest osa rikkus avalikku korda „alastiolekuga, inimväärikuse solvamisega, ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete propageerimisega ja avalikus kohas nilbete sõnade kasutamisega“.

Ivlejevale määrati „peaaegu alasti“ peo eest 100 000-rublane (983 eurot) trahv.

Võimude erilise pahameele pälvis räppar Vacio (kodanikunimega Nikolai Vassiljev), kes tuli peole riietumisstiili kohaselt peaaegu alasti, kattes üksnes oma suguelundit valge sokiga. Talle määras Moskva Lefortovo kohus kibekiirelt administratiivaresti ja trahvi.

Vassiljev rikkus ühiskondlikku korda, sõimles ebatsensuursete väljenditega ja levitas Telegrami kanalites publikatsioone, mis propageerivad ebatraditsioonilisi seksuaalsuhteid, selgitas kohus. Vassiljev mõisteti süüdi pisihuligaansuses (15 päeva aresti) ja homopropagandas (trahv 200 000 rubla ehk 1966 eurot).

Vaciole ei antud armu hoolimata sellest, et ta salvestas ilmselt politseis video, milles palus vabandust peol osalemise pärast ja teatas, et ei toeta LGBT-d ega tahtnud mingit propagandat teha. Ühtlasi palus noor räppar vabandust „paljude inimeste solvamise eest meie riigi jaoks nii raskel ajal“.

Vabandust palusid teisedki peol osalenud, sealhulgas Lolita, Filipp Kirkorov ja Dima Bilan.

Tundub, et Ivlejeval on vihkajaid rohkem kui kunagi varem, kuid lojaalsed fännid usuvad, et ta suudab end siiski skandaalist puhtaks pesta. „Ma usun, et see olukord pidi juhtuma, et mind mind reaalsusesse tagasi tuua,“ arutles Ivlejeva.