„Olime teel Guido Kanguri juurde Pärnu suveteatri uue lavastuse proovi tegema, ostsime maasikaid külakostiks kaasa,“ räägib Sepo, kuidas tavaline poekülastus Kakumäe Selveris algas. Kõik kulges rahulikult, kuniks üks seljakotiga mees veidralt askeldama asus.

„Ta oli meist kümne meetri kaugusel,“ kirjeldab Sepo. „Ta tõstis käe üles, seal oli relv. Oli see mulaaž või pärisrelv, sellest ma ei saanud aru, aga kahetsen, et seda raiska maha ei jooksnud,“ rääkis näitleja.

Delfi kajastas pühapäeval, et raskes joobes 46-aastane mees lasi Tallinnas Kakumäe Selveri lähedal stardipüstolist paar korda õhku. „Kuna relvaga sündmus on kõige kõrgema prioriteediga, siis läks kohale mitu patrulli,“ ütles PPA pressiesindaja. Mees peeti kinni ja viidi politseijaoskonda.

„On murettekitav olukord, sest relvadega või nendega sarnanevate esemetega seotud sündmuseid on pea iga päev. Avalikus ruumis ei ole kohta relvale või relvataolisele esemele, sest need riivavad teiste inimeste turvatunnet,“ ütles Põhja operatiivjuht Taavi Kirss.

„Reageerime relvaga sündmustele alati täie tõsidusega ning väljakutsel olles ei saa politseinikud kaugelt aru, kas vehkijal on käes tulirelv, õhkrelv või sootuks mängurelv. Selliselt võib end oht panna relvaga vehkija, sest politseil on õigus kasutada kõiki seadusega lubatud võimalusi inimese kinni pidamisel,“ lisas Kirss.

Politsei palub jätta relvade kasutamine kohtadesse, kus need on lubatud, nagu näiteks lasketiirud.