Üle 11 000 inimese on allkirjastanud petitsiooni, milles kutsutakse üles suunama Eurovisionile minevad vahendid spordi arendamisse. Petitsiooni algataja Kristaps Bogdanovići sõnul on Eurovision kulukas ettevõtmine, mis ei too riigile otsest kasu. Ta rõhutab, et spordivaldkond vajab rohkem rahastust, et toetada noori sportlasi ja parandada riigi sporditulemusi rahvusvahelisel tasandil​, vahendab LRT.lt.

Lisaks rahalistele põhjustele on esile toodud ka Eurovisioni kultuurilised ja käitumuslikud aspektid, mis mõnele Läti kodanikule ei meeldi. Bogdanović on maininud, et Eurovisionil esinejad käituvad sageli „metsikult“ ja see ei jäta parimat muljet riigi kultuurilisest kuvandist. Seetõttu soovitatakse suunata vahendid pigem sporti, kus noortele saab pakkuda positiivseid eeskujusid edukate sportlaste näol​.

Praegu arutatakse petitsiooni Läti parlamendis, kuid lõplikku otsust osalemise kohta 2025. aasta Eurovisionil pole veel tehtud. Küll aga on teema saanud palju avalikku tähelepanu ja arutelusid, mis võivad mõjutada Läti tulevikku selles rahvusvahelises lauluvõistluses​.

Läti artist Dons jõudis tänavu ennustusi trotsides Eurovisioni finaali – seda polnud juhtunud 2016. aastast saadik. 25 finalisti seas jõudis laulja 16. kohale.