Laul „Mona Lisa“ käsitleb ühiskondliku surve teemasid, otsides kaduma läinud originaalsust, samal ajal kui muusikavideo toob laulu sõnumi elavalt ekraanile, esitades küsimuse: „Mis on ilu?“

Põhja-Tallinna uue laulu „Mona Lisa“ tuum peitub ühiskondlikus dialoogis, mis keskendub autentse eneseväljenduse otsingutele ja survele vastata teatud ootustele. Laulu rikkalikud sõnad ja meloodia moodustavad võimsa terviku, mis kutsub kuulajat mõtlema sügavamalt ja nägema ilu uues valguses.

„Minu moto on alati olnud „Julge olla sina ise“,“ ütleb Jaanus Saks. „Elame maailmas, kus standardid on nii kõrgeks aetud, et üritades nendega kaasa minna, kaob originaalsus ja see võlts kuvand kumab sinust läbi.“

„Mulle ei meeldi kunagi sellised küsimused, et „Millest lugu räägib siis?“,’’ ütleb Risto Vürst. „Kuula! Pigem tahaks enda seisukohta väljendada ja enda mõttemaailma selgitada, et kellelgi ei tekiks valearusaamu. Minu esimene osa salmist räägib sellest, et kõik ajavad taga perfektsust ja ideaali, aga samas on originaalsus kuhugi kadumas. Teine pool pigem sellest, et tänapäeval on nii normaalne igasuguseid asju juurde panna ja ära võtta ... Ei, ärge saage valesti aru, ma olen selle kõigega nõus, et tehke muidugi! Ilus on vaadata ju. Aga esimese hooga endale ei võtaks ja kinni ei maksaks. Lihtsalt ärge üle tehke!“ viitas ta iluprotseduuridele.

„Videost niipalju, et mäletan, kui kuskil 10–20 aastat tagasi lugusid avaldati. Lugu keris ilma vidota umbes paar-kolm kuud, kuulajad olid juba endale peas mingi enda story loonud. Kui lõpuks muusikavideo kolm kuud hiljem välja lasti, hakkas lugu koos videoga hoopis teist elu elama. Inimesed mõtlesid endamisi, et „ma sain alles nüüd aru, mida laulja tahtis öelda“,“ meenutab Vürst.

„Nägin enda vaimusilmas kohe, kuidas video tegevus toimub Rotermanni kvartalis asuvas PoCo popi ja kaasaegse kunsti muuseumis,“ jagab bändi laulja Johanna. Ta lisab: „Tänapäeva ühiskonnas on mitmeid stigmasid. Eeldatakse, kuidas keegi välja peab nägema, milliseid riideid kandma ... Neid teemasid on palju. „Mona Lisa“ võtab selle idee nii laulus kui ka videos tervikuna kokku.“

Muusikavideo režissöör on mainekas Alice Aleksandrii koos videotiimiga (sh mitmekülgse käekirjaga tuntud operaator Alex Tervinsky), kes on varem teinud muusikavideoid erinevatele artistidele ja lavastusi sellistele produktsioonidele nagu Eesti Laul ja Eesti muusikaauhindade jagamine. Hiljuti tegi ta ka Tartu kultuuripealinna raames toimunud kontserdi „Suudlev Tartu“.

„Kuna projekte on palju, väärtustan oma aega väga ja seega eriti valin, kellega koostööd teen. PTLN-i tiim imponeeris esimesest kokkupuutest alates. Bändil on tugev töödistsipliin ja soe toetav meeskond – see inspireeris nii eeltöös, võtetel kui ka peale videot. Samuti jättis sügava positiivse mulje muusikute ideele lähenemine ja teemakäsitlus, seega video kontseptsioon sündis loomulikult ja sujuvalt,“ ütleb Alice.

Ansambli fännid ja uued kuulajad saavad kogeda visuaalset ja auditiivset elamust, mis julgustab mõtisklema ilu ja originaalsuse üle.