Kurb uudis avalikustati näitlejatari isiklikul Instagrami kontol: „Täna õhtul suri meie Nastja pärast pikka ja rasket haigust. Täname teid kõiki, kes soovisid siiralt talle tervist ning palvetasite ja uskusite tema tervenemisesse,“ seisab avalduses. Näitlejatari ärasaatmise aega veel ei avalikustatud, kuid võib eeldada, et Zavorotnjuki mälestuseks korraldatakse suurejoonelised matused, mida väisavad kümned tuntud näod.

Uudis selle kohta, et mitmetes hittsarjades mänginud näitlejataril diagnoositi raske haigus, ilmus juba 2019. aastal. Näitlejatari sugulased ei kommenteerinud olukorda pikka aega, kuid tunnistasid hiljem, et tema olukord on tõsine. Selgus, et Zavorotnjukil avastati kaugele arenenud ajuvähk. Mitmel korral jõudis Vene meedia juba hõisata, et armastatud staari olukord on paranenud ning ta on tervenemas, kuid hiljem selgus, et need lootuskiired ei olnud tõesed.

Vene meediaga on vestelnud mitmed allikad, kelle sõnul tekkis ajuvähk Zavorotnjukile vahetult pärast kõrges eas lapseootusele jäämist.

Zavorotnjuk oli abielus kolmel korral ning talle sündisid poeg ja kaks tütar, kellest üks on alles koolieelik. Tema viimaseks abikaasaks jäi tuntud iluuisutaja Peter Tšernõšev, kellega teletäht abiellus 2008. aastal. Näitlejatari kuulsaimaks rolliks on peaosa seriaalis „Моя прекрасная няня“, mis põhines USA hittsaatel „The Nanny“.