Sel suvel täitub aasta sellest, mil Jalmar Vabarna ja tema abikaasast bändikaaslane Sandra Sillamaa teatasid oma abielu lahutamisest. Tegemist on olnud raske ajaga, mida on leevendanud rääkimine, kuid kergeks pole teinud uue elukorraldusega harjumist see, et teineteist nähakse tihti. „Meil mõlemal on olnud paremaid ja halvemaid päevi. Mõtlesin, kas suudame bändis sama energiat säilitada. On olnud ka paar keerulisemat kontserti. Kevadel olime bändiga Gruusias juubelituuri proovis. Arutasime punase veini klaasi taga, kas jätkata või ehk on käes ühe etapi lõpp. Saime aru, et Trad.Attack! on suurem kui meie. See rõõm, mida näeme kuulajate näos... Mõistsime, et ükskõik, mis meie kolme eludes juhtub, ei saa me teha nii, et Eestist kaoks ära selline sümbol,“ ütleb Jalmar ja lisab, et pärast seda oli kõik palju lihtsamaks läinud.

Jalmar teab, et kui lahku minna draamata, jäädakse mõtlema, miks see üldse vajalik oli. „Mina olen hakanud end rohkem analüüsima: milline olen inimesena, kuidas käitun teistega, kellele tähelepanu pööran. Lahutus on mind väga palju kasvatanud, see väljendub ka minu rahutundes. Mina, temperamentne seto mees, kellel on alati olnud üliraske rahu säilitada. Eks see kõik üks paras pingpong ole, aga olin omal ajal Põlvamaa noorte meister lauatennises,“ suudab ta ka valusa teema puhul huumori välja võluda.

Sandra ja Jalmar teatasid lahkuminekust eelmise aasta juulis ühiselt sotsiaalmeedias. „Anname teada, et oleme teinud ühise otsuse lahku minna. Elu on teekond ja me oleme jõudnud just sellesse punkti. Riidu ega draamat ei tasu siit otsida,“ kirjutas Sandra siis. „Otsus ei tulnud üleöö ega kergekäeliselt. Vaatasime sügavalt enda sisse, käisime paariteraapias ja tegime teadliku valiku. Lahku on võimalik minna ka armastusega, teineteist ja ennast austades.“ Nad kasvatavad poegi Villemit ja Kuud.

Jaga
Kommentaarid