Ekstreemne jõuetus, uimasus, külmad käed ja jalad ning surinad jäsemetes on kõigest mõned kehvveresuse sümptomid, mis on teleprodutsendi aneemiaga kaasnenud. „Ferritiin ja hemoglobiin mul kontrolli all ei ole. Kontrollin regulaarselt oma tervisenäitajaid ja näen, et madalat rauavarude ja hemoglobiinitaset ei ole ma hoolimata enda ja arstide jõupingutustest veel kontrolli alla saanud,“ lausus Triin.

„Olen katsetanud rauapreparaate nii tableti kui ka vedeliku kujul, kuid need pole aidanud. Praegu proovin veenisisest rauainfusiooni ja siis vaatame arstidega, kas ja kuidas see aitab,“ kirjeldab Triin Luhats terviseprobleemi.

Mis on aneemia?

Aneemiat nimetatakse ka kehvveresuseks, mis annab päris hea vihje selle terviseprobleemi olemuse kohta. Tegemist on maailmas kõige levinuma verehaigusega, mille korral on veres normist vähem punavereliblesid ehk erütrotsüüte või sisaldub neis normist vähem erütrotsüüte. Selle tulemusena ei suuda veri piisaval tasemel hapnikku kopsudest kudedesse transportida. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni andmetel on aneemiat mingil eluetapil esinenud vähemalt veerandil inimestest.

Aneemia võib olla erinevat tüüpi, sõltuvalt sellest, milline on selle põhjus.