Merle kommenteeris sügisel Õhtulehele, et on taas ülikoolis, ja juba kolmandal ringil. „Minu puhul võib vist küll rääkida elukestvast õppest, ja seda sõna otseses mõttes,“ lausus ta. „Õppida on olnud omal ajal huvitav ja on huvitav praegugi.“

Merle töötab Tallinna Pae Gümnaasiumis, kus õpetab eesti keelt teise keelena. Nüüd selgus, et samas koolis töötab õpetajana ka tema juristiharidusega tütar Helena, õpetades lastele inglise keelt.

Õpetajaametisse viis mõlemaid „Noored kooli“ programmist, millest rääkis Merlele esimesena tütar Helena, aga et juristiharidusega tütar ise ka samas programmis kandideerib ning samuti valituks osutus, selgus alles suure üllatusena tagantjärele. „Mõlemad lähtusime põhimõttest, et enne muna munemist pole mõtet kaagutada,“ kinnitab Merle.

Üllatuste jada sellega aga ei lõppenud: „Nüüd töötame ühes ja samas õppeasutuses. Ka selle valiku tegime teineteisest sõltumatult!“ avaldas Randma.

Viimatine tõik on märgiline, sest Helena isa, kuue aasta eest meie hulgast lahkunud muusik Peeter Randma, oli hariduselt inglise filoloog ja töötas lühikest aega inglise keele õpetajana.