Peaaegu 15 aastat pärast seda, kui ta tõi „The X Factoril“ kokku Niall Horani, Liam Payne’i, Harry Stylesi, Louis Tomlinsoni ja Zayn Maliku, otsib plaadifirma juht nüüd „tulevasi megastaare“, kes on valmis koostööd tegema, et koos vallutada muusikamaailm.

Simon teatas oma uuest projektist teisipäeval, 4. juunil, avaldades Londoni tänavatel värbamisreklaame, millel on kirjas: „Simon vajab sind! Otsitakse tulevasi megastaare uude poistebändi. Ei mingeid ajaraiskajaid.“

Endise „American Idoli“ kohtuniku uue ettevõtmise põhjus on see, et pärast One Directionit pole olnud ühtegi mõjukat poistebändi, kirjutab TMZ.

Simon Cowell lisas: „Muusikatööstus keskendub tavaliselt sooloartistidele – nii et tavaliselt peab keegi väljastpoolt grupi kokku panema. Miski ei ületa grupi lõbu tuuritada üle maailma ja esineda tuhandetele.“

Simon kavatseb talentide otsimist alustada sel suvel ja esimene casting toimub juba 4. juulil Inglismaal Newcastle’is. Teised esinemisproovid toimuvad Liverpoolis, Dublinis ja Londonis.

One Directioni teekond oli oma tõusude ja mõõnadega. Zayn lahkus bändist 2015. aastal ja see viis grupi aasta hiljem pausile. Aga liikmed saavutasid pärast bändi lagunemist palju edu, kui lükkasid käima oma soolokarjäärid.