Juunis möödub 13 aastat päevast, mil Liis Lemsalu krooniti Eesti neljandaks superstaariks. Laste ja noorte seas palavalt armastatud laulja annab Kräshil täispika kontserdi oma suurepärastest muusikutest koosneva live-bändiga. Kontserdil astub üles ka üks noor üllatuskülaline!

Oma muusikavaliku kohta ütleb Liis nii (kuulata saab ka siit):

Blood On the Dance Floor - Michael Jackson

Laul, mille kuulmine ja erinevad soundid süübisid kõvasti mu alateadvusesse. Käisin tol hetkel veel lasteaias, kui seda lugu esimest korda kuulsin. Tugeva rütmi ja biidiga pala, mis eristus teistest väga palju.

Joss Stone - Super Duper Love

Mäletan, et nägin seda lugu esimest korda koos muusikavideoga MTV kanalilt. Äge soul/funk artist, kes mulle teismeeas koheselt silma-kõrva jäi. Üks mu lemmikartistidest siiani.

Teardrops - Womack & Womack

Souliklassika, mille helikeel mind koheselt kõnetas. Kuulasin seda lugu vahetpidamata.

Rival Sons - Jordan

Üks ilusamaid lugusid, mis eales kirjutatud. Imekaunid sõnad koos ülimalt hingelise esitusega.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

Taylor Swift - Shake It Off

Lugu, mis pani mind kogu tema loominguga tutvuma. Koos Rootsi geniaalse produtsendi Max Martiniga kirjutatud lugu, mis sai globaalseks hitiks.

Maggie Rogers - Alaska

Folk-pop laulukirjutaja, kes paelus mind oma laulukirjutamise ja produktsiooniga.

Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody

Lugu, mida olen nii palju ka ise laulnud ja mis jääb täiesti legendaarseks palaks nii oma soundi kui ka oma vibe’i mõttes

Etta James - I’d Rather Go Blind

Samuti üks souli klassikutest, mäletan, kuidas kodus olles seda harjutasin. Imeilus helikeel ja vokaal.

Beyonce - Crazy In Love

Elasin tol hetkel perega Norras ja kuulasin seda laulu nii palju kui sain. Beyonce „Dangerously In Love“ oli ka esimene CD-plaat, mille enda kogutud raha eest ostsin. Olin tol hetkel 11-aastane ja sealt sai alguse minu armastus Beyonce kui artisti vastu.

Taylor Swift - Clean

Üks mu lemmikumaid laule, mis ta on eales ise kirjutanud. Ilus helikeel. Loo produtsent on Imogen Heap, mis annab sellele palale veel eriti maheda värvi.

//

Tallinna laste jazzifestival Kräsh toimub Jazzkaare ja UNESCO muusikalinna Tallinna eestvedamisel 8.-9. juunini Eesti Noorsooteatris. Peaesinejad on Karl Killing, Liis Lemsalu Band, Sandra Sillamaa ja Jalmar Vabarna, Genka ja Marta Lotta Kukk ning Piip ja Tuut Siim Aimla trioga, samuti kuuleb igal täistunnil noortekollektiivide minikontserte. Lisaks kontsertidele ootavad osalejaid erinevad töötoad, vestlusringid ja kohtumised muusikutega. Rohkem infot leiab festivali kodulehelt festivalkrash.ee.