Doktor Michael Mosley lahkamine näitas, et populaarne telemeedik ja Daily Mail’i kolumnist suri ’loomulikku surma’ kaks ja pool tundi pärast seda, kui ta Kreekas olles oli oma naise juurest jalutuskäigule suundunud. 67-aastane Dr Mosley leiti surnuna müüri äärest Agia Marina kuurordis pühapäeva hommikul, vaid 80 meetri kaugusel rannabaarist ja turvalisest kohast.

Rhodose kohtuarst Despina Nethena teostas lahkamise, mis näitas, et pole mingeid kolmanda osapoole sekkumise ega ’kriminaalse’ tegevuse märke - kuid kindel surmapõhjus pole veel tuvastatud. Politsei ja kohtuarst uurivad ka restoranis salvestatud kaadreid, mis näitavad Dr Mosleyt ekslemas segaduses olekus kakskümmend minutit enne kokku kukkumist.

Temperatuurid olid sel ajal ligi 40 kraadi ja arvatakse, et liigne kuumus mängis tema surmas suurt rolli.

Daily Maili andmetel oli Mosley hetkeks peatunud müüri ääres, toetades ühte kätt sellele, seejärel kaotades tasakaalu ja teadvus kaotanud.

MailOnline kordas marsruuti ja see oleks pidanud võtma vaid viis minutit, kuid Dr Mosley näis ekslevat kakskümmend minutit enne silmist kadumist.

Kreeka veebisaidi ProThema andmetel oli surmaajaks määratud kell 16:00 päeval, mil ta kadus, kuid kohtuarstilt ametlikku kommentaari ei ole saadud.