„Üks järgmine nurgakivi sai paika asetatud - esimesed sammud Ilmaveere aiandi ja viljapuuaia suunas astutud,“ ütles Lenna. „Kui hakkasime Lauriga looma oma restorani, unistasin algusest peale, et ohhh küll oleks imeline, kui suudaksime oma restorani jaoks kasvatada mahedalt toorainet. Kui mitte 100% mahus, siis kasvõi osalises.“

Selle unistuse elluviimiseks on Lenna ja Lauri leidnud suurepärased koostööpartnerid. „See mõte ootas oma aega… juhtus nii, et meieni jõudsid inimesed, kes just meiesuguseid otsisid,“ lisas Lenna. Koostöös TREV-2 Grupiga on alustatud tööd, et luua elurikkust piirkonnas, kus kaevandamine enam ei toimu.

See projekt mitte ainult ei toeta kohalikku keskkonda ja elurikkust, vaid annab ka nende restoranile võimaluse pakkuda külastajatele kohalikust toorainest valmistatud roogasid. See samm tähistab suurt edasiminekut nii Lenna ja Lauri isiklikus kui ka professionaalses elus, tuues uusi võimalusi ja väljakutseid.

Lenna ja Lauri ootavad põnevusega, mida tulevik nende jaoks toob ning on rõõmsad, et saavad Setomaal midagi tõeliselt erilist luua.

1. mail sai pidulikult avatud Obinitsa külas asuv Ilmaveere hotell ja restoran. Ilmaveere keskus on koha sisse võtnud Obinitsa nõlval ülespaisutatud Tuhkavitsa oja kaldal, kus varem asus Obinitsa kool-kirik.