Vaata galeriist, kuidas Eesti presidendipaar ja Singapuri president Tharman Shanmugaratnam abikaasa Jane Ittogi Shanmugaratnamiga ning nende külalised pidulikule õhtusöögile saabusid!

Singapuri presidendi Tharman Shanmugaratnami päev Eestis algas Kadriorus president Alar Karisega kohtumisega.

Eesti ja Singapuri president arutasid võimalusi koostööks küberjulgeolekus ja majandussidemete tihendamiseks. „Rikkaliku idufirmade ökosüsteemiga Eesti saab olla Singapuri ettevõtetele värav Põhja-Euroopa turule. Samuti, Singapur on sõlmpunkt meie ettevõtetele Kagu-Aasiasse sisenemisel. Meie ettevõtete koostöösoovi tõestuseks on avati eelmisel aastal Eesti suursaatkond ja ärikeskus Singapuris,“ sõnas president Karis.

President Karis pidas oluliseks Singapuri toetust Ukrainale ning jagas Singapuri muret pingete kasvu pärast Aasias ning India ja Vaikse ookeani piirkonna stabiilsuse pärast laiemalt. Samuti rääkisid riigipead Gaza konfliktist ja Lähis-Ida arengutest.

Presidendid Karis ja Shanmugaratnam kõnelesid veel taastuvenergia allikate mitmekesistamisest ning energiajulgeoleku teemadel.

Singapuri president kohtus visiidil käigus peaminister Kaja Kallasega, Riigikogu esimehe Lauri Hussariga, välisminister Margus Tsahknaga ning Eesti idufirmade asutajatega. Ta asetas pärja Vabadussõja võidusamba jalamile Vabaduse väljakul ning külastas Arvo Pärdi keskust.

Singapuri presidendi abikaasa Jane Ittogi Shanmugaratnam ja proua Sirje Karis külastasid Kumu kunstimuuseumi.

Kaks päeva tagasi võõrustas Eesti presidendipaar Hispaania kuningat roosiaias riigiõhtusöögil. Vaata pilte SIIT!