Traditsiooniliselt toimus Hansapäevade raames väike avamistseremoonia jalutuskäik mööda Rüütli tänavat Vallikääru aasale. Sündmuse kultuuriprogramm on täis rahvusvahelisi esinejaid Ungarist, Itaaliast, Taanist, Lätist ja Eestist.

Sel aastal pööratakse Pärnu Hansapäevade raames suuremat tähelepanu Ungarile, millel on ka eraldi ala, kus tutvustatakse Ungari guljašši. Peale guljašši saab mekkida ka Ungari pekiga saia, mis valmib otse soovija silme all ega ole päris tavapärane võileivategu. Korraliku tummise ja parajalt särtsaka supikausitäie eest küsitakse 8 eurot.

Itaaliast on kohal artistide TandemBliss duo, kes pakuvad keskaegse hõnguga tsirkust- laadatolatsemist, kuhu kaasavad ka publikut.

Esinejate rivistuses astuvad üles veel Virelai (Taani), Pipers of Transilvania (Ungari), Hollóének Hungarica (Ungari), Artemisia Absinthium (Läti), Lüü-Türr (Eesti), Spelmanslag (Eesti) ja paljud teised.

„Keskajaturg, käsitöömeistrite laat, loomaküla, vibu- ja kirveturniirid, karusellid, kargamised ja muud piinamised,“ võttis korraldaja Pärnu Hansapäevade sündmused kokku.