Projektijuhi Ave Kongo sõnul teeb praegu meeskond veel vihmase ilmaga viimaseid ettevalmistusi. „Suvisel ajal on Tartu linna ürituste graafik väga tihe ning Autovabaduse puiestee korraldajatel on olnud viimased nädalad väga töised. Kõik annavad endast parima, et ala oleks laupäevaks valmis,“ sõnas Kongo.

Sel korral tuleb puiesteele eelmisest aastast tuttavate ruumilahenduste kõrval rohkem võimalusi aktiivseks ajaveetmiseks. Enam pööratakse tähelepanu sportimisvõimaluste loomisele. Näiteks saab tutvust teha mängudega nagu petank, korvpall, lauatennis, spikeball, male ja kabe. Pühapäeviti toimuvad keskpargis joogahommikud.

Sportimise kõrval kutsub ala logelema ja lihtsaid hetki nautima, näiteks lõunat sööma, võrkkiigus raamatut lugema või sõpradega jutustama. „Eesmärk on luua meeldejääv kogemus külastajatele. Loodame, et kõik leiavad siit endale midagi meelepärast,“ lisas Kongo.

Laupäeval algab Tartu 2024 Autovabaduse puiestee koos Emajõe festivali ja Rally Estonia üritustega. Päeval saavad huvilised uudistada Kaarsilla ja Turuhoone vahelisel jõelõigul Emajõe festivali. Õhtul tasub sammud seada Autovabaduse puiestee lava poole, kus esineb legendaarne pop-roki bänd Mahavok.

Noorteala alustab oma tegevustega juba päeval kell 15 – toimub hiigelmullide töötuba, erinevad mängud ning fotoboksis saab sõpradega pilte teha. Õhtu lõppeb boipepperoni ja An-Marleni kontserdiga.

Õhtu jooksul on veel ees ootamas palju, sealhulgas Emajõel toimuv öökino. Endises Naiivis ehk nüüdses baaris Sulps algab Autovabaduse puiestee ametlik järelpidu ehk Eesti Ekspressi Areeni disko, kus plaate keerutab Siim Nestor ja Kristopher Luigend.

Autovabaduse puiesteele tuleb veemängude ala, karussell, ronimisrada, paelamets ja teised atraktsioonid, samuti taaskasutatakse eelmiste aastate tänavamööblit. Toidutänaval on viis toiduautot, kelle menüüdest leiab ka taimse valiku ja kohalikust toorainest tehtud eineid.

Autovabaduse puiestee on avatud 6. juulist 12. augustini. Tutvu programmiga: tartukorraldab.ee/avp/programm