Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul teeb selle aasta eriliseks see, et Autovabaduse puiestee võtab osana Euroopa kultuuripealinna programmist rahvusvahelise mõõtme. Lisaks kodumaistele artistidele on esinema tulemas mitmed välisartistid.

„Autovabaduse puiesteel saab nautida kultuuriprogrammi, veeta aktiivselt aega, aga ka niisama olla ja puhata. Samas on see alati tekitanud diskussiooni – milline on see linnaruum, mida me soovime enda ümber näha ja kogeda,“ sõnas Klaas.

Lisaks toimuvad kultuuriprogrammis sel aastal traditsioonilised tantsuõhtud, noorteprogramm, erinevad peresündmused, välikino ja palju muud. Enam pööratakse tähelepanu sportimisvõimaluste loomisele.

Näiteks saab tutvust teha mängudega nagu petank, korvpall, lauatennis, spikeball, male ja kabe. Pühapäeviti toimuvad keskpargis joogahommikud. Ka sel korral on avatud veemängude ala, kus pakuvad jahutust voolav vesi, pritsivad düüsid ja udukuubik. Võimalus on mängida paelametsas ja turnida ronimisrajal.

„Lisaks, et Tartu on sel aastal pealinn, oleme ka peaga linn. Kutsume üles kultuurisuvel ka pead puhkama ning Autovabaduse puiesteele tulema molutama, mängima ja nautima kultuuripealinna sündmuseid,“ ütles Tartu 2024 juht Kuldar Leis.

Autovabaduse puiestee toidutänaval saab einestada viie toidupakkuja juures, kellest osad ka perioodi jooksul vahetuvad. Toiduautod on avatud esmaspäevast kolmapäevani ja pühapäeval kell 12–20, neljapäevast laupäevani saab einestada kell 12–22.

Autovabaduse puiestee on avatud viis nädalat ehk kuni 12. augustini.