Möödunud aasta aprilli lõpus tühistati Hollywoodi näitlejale Alec Baldwinile esitatud süüdistus tahtmatus tapmises, mis leidis aset filmi „Rust“ võtteplatsil 2021. aastal, kuid tänavu jaanuaris otsustasid USA võimud sama juhtum uuesti avada.

Baldwini süüdistatakse tahtmatus tapmises, kuid tema meeskond esitas märtsis kohtule vastuavalduse, et tema süüdistus lükataks tagasi. Prokuröride väidete kohaselt on aga Baldwini lugu „pidevalt muutunud“ ning mehel ei olnud võtteplatsil „oma emotsioonide üle absoluutselt kontrolli,“ vahendas CNN aprillis.

Näitleja süüdistust ei lükatud tagasi ja esmaspäeval, 8. juulil jõudis asi kohtusse. Kohtumajja saabudes kandis Baldwin pintsakut ja prille ning saalis istus ta oma advokaatide vahel. Kohtuprotsess kestab kümme päeva, teatab Daily Mail.

21. oktoobril 2021 harjutas Alec Baldwin „Rusti“ stseeni ühes 19. sajandi puitkiriku-laadses ehitises, mis hõlmas revolvriga korduvalt tulistamist. Mängukuulide asemel olid relvas aga kogemata sees päris kuulid, mis õnnetult tabasid kahte meeskonnaliiget, kellest üks (Halyna Hutchins) suri.

66-aastast Baldwinit ähvardab pärast tahtmatut tapmist ehk filmioperaatori Halyna Hutchinsi surma kuni 18 kuu pikkune vangistus. Baldwin ise ei ole end juhtunus süüdi tunnistanud.