„Praegu on mitteproovimise aeg. Selline rahulik kulgemine on ka mõnus. Ilmselgelt olen lisaajal ja selle kingituse iga hetke tuleb kasutada targalt,“ kinnitab ta. Tõnu kannab südames ka sõpru, kellele sellist võimalust pole antud ja seetõttu pole neid enam meie hulgas.

Artikkel refereeritud Naistelehest.

2022. aasta jaanuaris pärast südameriket ja haiglasse ruttamist tuli välja, et Raadiku kindlustus ei taha katta tema ravikulusid. Samal ajal, kui Raadik lebas haiglavoodis, hakati Eestis usinalt raha koguma.

Kui esialgu tundus 75 000 dollarit nagu hullumeelne summa, siis vaid nelja tunniga oli raha koos. Helde annetuse tegi ka ärimees Urmas Sõõrumaa. Lõpuks pääses Raadik kirurginoa alla.

Tema elukaaslane Ann Tenno rääkis toona antud intervjuus, et algselt pidi operatsioon kestma kolm kuni viis tundi, aga tegelikult kulus sellele kümme. Ann sai kaasat näha pool tundi pärast lõikuse lõppu ning kuigi tundus, et Tõnu on narkoosist veel uimane, siis oli ta rahul.

Kuid sellega probleemid ei lõppenud, sest Mehhiko kliinik, kus eestlane ravil viibis, hakkas esitama aina krõbedamaid raviarveid. Seetõttu tekkisid taaskord pinged ka kindlustusega.

„Esiteks – raviteenuse kulusid on julgelt paisutatud, olgu stiilinäiteks toodud 100dollariline aspiriin,“ ütles BTA Kind­lustuse administraatiivosakonna juhataja Triinu Blumen­feldt. Kui suurest kogusest aspiriinist jutt käib, ta ei täpsustanud. „Teiseks – ilmselt jääb ravikulu siiski suuremaks kui BTA poolt garanteeritud 150 000 eurot.“

Jaga
Kommentaarid