Maaliliste talude ja võimsate veskite vahel rullub mõne päeva pärast lahti muinasjutuline maailm eripalgelise kaasaegse muusika, üllatuslike maitsete, lasteprogrammi ja palju muuga. See on ühtlasi läbi aegade üldse esimene kord, kui Rocca al Mares laiuv Eesti vabaõhumuuseum muusikafestivali võõrustab.

Festivalil annavad suve ainsa Tallinna ja Harjumaa ühiskontserdi 5MIINUST ja Puuluup, Suurbritanniast jõuab esmakordselt Eestisse psühhedeelse roki tipp-punt Temples, eri-show’ga rõõmustab publikut armastatud nublu ning Los Angelesest saabub meie muusikasõprade ette maailmakuulus indie-dance’i duo NEIL FRANCES.

Ühtekokku esinevad Võnkel Punch Clubi pealaval, UNESCO muusikalinn Tallinna laval ja viiel pisemal pop-up-laval ligi 40 live-artisti ja DJ’d. Lisaks eelmainitutele astuvad üles Iirise bänd Night Tapes (EE/UK), Kaleida (UK), Jarek Kasar, Ans. Andur, Lewis OfMan (FR), säm, The Boondocks, Ewert Sundja, Lonitseera, manna, Tšellopoisid, Silver Sepp, ULTRANÖUK (FR) (DJ-set), maria kallastu, The Crosslegs, RUTE, KiROT, Alonette, Muudu (live), Pia Fraus, Valge Tüdruk, velle, kakstuhatkakskümmendneli, Dr.PhilGood & The.Accountant (DJ-set), metamorf00s (DJ-set), Macondo (DJ-set), Jaan Jaago (DJ-set), Taavet Kirja (DJ-set), Smol (DJ-set), Ahto Külvet (DJ-set), Hanna-Stella Haaristo (DJ-set), Kalev Rundu (DJ-set) ja Lõmaš (DJ-set).

Nii reedel kui laupäeval avatakse muuseumi- ja festivaliväravad kell kaks pärastlõunal, väravad suletakse paar tundi pärast südaööd. Külastajale on avatud kogu muuseumi territoorium: kohapeal ootavad kõik sealsed ligi sada hoonet ja atraktsiooni.

Võnke festivalipassid ja päevapiletid on saadaval kohapeal ja Piletikeskuses: https://piletikeskus.ee/et/e/n3tfd3. Lastele (kuni 11-aastastele) on üritus tasuta. 12–17-aastased pääsevad festivalile soodsa noortepassiga. Võnkele lubatakse tulla ka hästi käituvate koerte ja teiste lemmikloomadega.