Režissöör Andres Maimiku sõnul on filmi tegemiseks parim ajastus. „50-aastaseks saanud saanud Jan Uuspõld on küll parimas loomeeas, aga oma kireva elu tõttu kollase meedia absoluutne lemmik. Kõik see kirev elu, mis tema ümber keerleb - armumised, mootorrattad, naised, rahajamad, enesekaotamised ja -leidmised… See on uue filmi algmaterjaliks kvaliteetseim kraam,“ ütleb Maimik. „Jani teekond on omamoodi Odysseuse eksirännak, liiga pikk kodutee, millel varitsesid kiusatused ja tormid, ahvatlevad nõiad ja tigedad kükloobid, mis teda rajalt maha tõmbavad. Nii on ka Janiga, kuid üks kord ta ikkagi koju jõuab,“ lisab režissöör Rain Tolk. Nagu kõlas esimese Uuspõllu filmi hüüdlause: elu on see, mis juhtub siis, kui sul on teised plaanid.

Filmilugu saab alguse, kui näitleja Jan Uuspõld peab filmima oma suvearmukese Britta ilusalongile promovideot. Siis helistab talle ametlik abikaasa ja paneb ta fakti ette: mees peab koju tulema ja kõik mahalaristatud rahad tagasi teenima. Kuna Jan teeb alati nii nagu naised tahavad, hakkab ta kimbutavast olukorrast väljapääsu otsima.

Filmi "Jan Uuspõld läheb koju" võtted

Lahenduseks näib olevat osaleda oma elust rääkiva filmi uusversioonis. Paraku otsustab lavastaja kehva avaliku mainega Jani kõrvale lükata. Nii ei jää mehel muud üle kui käima tõmmata suvetuur iseendaga peaosas. Aga sellega läheb nagu ikka - elu on see, mis juhtub siis, kui sul on parimad kavatsused. Oma pika kodutee käigus kohtub Jan muuhulgas seksguru, meesõiguslaste, maaniliste fännide, ekspresidendi ja Looja endaga. Ta saab alandatud ja ülendatud, et leida endas üles midagi, millest ta pole seni teadlik.

Peaosas on Jan Uuspõld, teistes osades Ott Sepp, Märt Avandi, Indrek Taalmaa, Ain Mäeots, Karin Rask, Tarvo Sõmer, Liisa Saaremäel, Grete Jürgenson, Erich Krieger, Ott Raidmets, Franz Malmsten, Saara Nüganen, Toomas Hendrik Ilves, Andres Maimik, Rain Tolk, Ragne Pekarev, Liisa Linhein, Märten Matsu, Karl Birnbaum, Raul Saaremets, Henry Kõrvits jt.

Filmi "Jan Uuspõld läheb koju" võtted

Filmi režissöörideks on Rain Tolk ja Andres Maimik („Jan Uuspõld läheb Tartusse“), produtsentideks on Motor Entertainment Group ja Apollo Film Productions („Talve“, „Vanamehe film“, „Apteeker Melchior“). „Jan Uuspõld läheb koju“ kaastootjateks on Indrek Rahumaa, Raivo Hein, Joakim Helenius ja Neinar Seli. Produtsendid on Liis Jalasto, Tanel Tatter ja Veiko Esken. Operaator on Freddy-Alder Saunanen. Filmi levitab Hea Film.

Filmi toetavad Kanal 2, Postimees, Kalev Spa, Hyundai, Stockmann, Apotheka, Liviko, Saku, Rimi, Fazer, Kevin.Murphy, ProBeauté, Päikesekohv, Trigon Capital AS, Lydia hotell, Paide Muusika - ja Teatrimaja, Different, Kivi Paber Käärid.