Internetis koomilise imago, rabavate videote ja muusikaliste eksperimentidega tuntust kogunud Ameerika artist Oliver Tree esineb septembris Kasahstanis toimuval festivalil, mille suursponsoriks on Venemaa ettevõte Yandex. Samal festivalil pidanuks esinema ka Briti rokkbänd Editors, kuid nemad on Yandexi festivalil osalemise nüüdseks tühistanud. Brittide sõnul tehtigi selline otsus pärast seda, kui nad avastasid, kes on ürituse peasponsor.

Lisaks teatasid möödunud reede pärastlõunal Vilniuse festivali 8 Days A Week korraldajad, et jätavad pühapäeval, 14. juulil toimuma pidanud Oliver Tree esinemise ära. Ka leedulaste jaoks oli pinnuks silmas artisti seotus Yandexiga.

Beach Grindil astus Oliver Tree aga planeeritult üles laupäeva hilisõhtul kell 22.30. Kohapeal olnud Kroonika lugeja sõnul sadas mitmete Tree lugude ajal tugevat vihma, ent seegi ei peatanud peomeeleolu.

Oliver Tree

Oliver Tree Beach Grindil esinemas.

Lugeja saadetud videos avaldab Tree tänu Tommy Cashile. „Ma ei oleks sellel laval praegu, kui ei oleks Tommy Cashi,“ viitas artist suure tõenäosusega nende ühisele singlile „Turn It Up“, mis ilmus 2021. aastal. Videos kõlab ka Tree ja Robin Schulzi koostöös valminud 2022. aasta hittlugu „Miss You“.

Oliver Tree on varem mitu korda Venemaal käinud. Enne Venemaa 2022. aasta sissetungi Ukrainasse teatas Tree, et sooviks Venemaal ka pikemalt aega veeta.

Beach Grindi korraldajad ei ole veel Kroonikale omapoolseid kommentaare jaganud.