Festivali korraldajad tegid postituse platvormile X, kus nad teatasid, et Lucavsalas aset leidval üritusel ei astu lavale räppar Ski Mask The Slump God ega ansambel Royel Otis. Kontsertide ärajäämist kinnitas Läti Delfile ka Positivuse korraldaja Đirts Majors.

Ski Mask The Slump God kontserdi tühistamise kohta tõdesid korraldajad Delfile, et juba nädal tagasi ilmnesid esimesed märgid, et miljonite kuulajatega räppar ei pruugi Lätti jõuda. „Toona teatas artist, et katkestab kontsertide andmise Euroopas, kuid siiski oli võimalus, et see meie festivalil esinemist ei mõjuta. Kahjuks saime eile õhtul teate, et tema esinemine jääb siiski ära. Hoiame pöialt, et Ski Mask The Slump God kaasab oma sügisesel aset leidvasse Euroopa tuuri ka Riia,“ teatasid korraldajad. Algselt teatati muusikafännidele, et räppari mittetuleku taga on logistilised probleemid.

Samuti on ansambel Royel Otis peatanud oma Euroopa turnee, mis algselt pidi jõudma ka Lätti. Põhjust, miks tuur pooleli jääb, pole avalikkusega jagatud „Bänd lubab esineda Riias esimesel võimalusel,“ on Positivuse korraldajad oma teates lootusrikkad.

Läti suurima muusikaürituse peaesinejateks on sel aastal räppar Offset ja r’n’b artist Jason Derulo. Kui varem on Positivusele kaasatud ka Eesti artiste, siis sel aastal ei leia nimistust kahjuks ühtegi kodumaist nime.