32-aastane laulja rebestas oma eesmise ristatisideme ja teda tuli suusanõlvalt päästa. See õnnetus on tema sõnul pannud teda viimase seitsme kuu jooksul oma vaimsele tervisele keskenduma.

Tänavu jaanuaris nähti Sam Smithi New Yorgis kõndimas keppi ja jalakaitset kasutades, nüüd rääkis ta õnnetusest esimest korda avalikult. Taskuhäälingusaates „Sidetracked“ ütles Sam: „Olen viimased seitse kuud tõesti keskendunud oma vaimsele tervisele, sest tegelikult vigastasin oma eesmist ristatisidet. Nägin vaeva, et kõndida, sest see oli täielikult rebenenud. Olin suusatamas, olin idioot ja läksin teisel päeval mustale nõlvale, mis on kõige raskem laskumine.“ Sam rääkis täpsemalt oma vigastuse tagajärgedest: „Ristatiside on su luude vahel ning aitab sul hüpata ja liikuda. See rebenes täielikult. Otsustasin valida kirurgiavaba tee, kuid ma ei saanud kuu aega selle jalaga kõndida ja see oli kohutav. See oli mu elus esimene kord, kui ma ei suutnud liikuda ja mul tekkis väike ülekaal. Olin väga ärev, kasutasin seda ajendiks, et oma asjad korda saada.“

Hoolimata vigastusest naaseb Sam järgmisel kuul lavale, et esineda BBC Promsil. Sam esineb Promsi festivalil 2. augustil, kus ta bänd esitab koos BBC kontsertorkestriga lugusid oma 2014. aasta debüütalbumilt, Grammy võitnud „In the Lonely Hour’ilt“.

BBC Promsi direktor Sam Jackson on kinnitanud, et Sami esitus on „täiesti sobiv festivaliks“. Eelmisel aastal tekitas Sami „Gloria“ tuur inimeste seas natuke kõmu, sest fännid leidsid, et see ei olnud sobilik nooremale publikule. Jackson rõhutas, et seekordne esitus keskendub Sami muusikale ja ainulaadsetele orkestriseadetele.

Sami show on osa Promsi popprogrammi laiendamisest ja see on ainus võimalus näha Sami sel aastal Ühendkuningriigis esinemas.