„Oleme südamest tänulikud kõigile, kes tulid kohale ja nautisid festivali. Eriti tänaks uusi ja vanasid fänne, kes võtsid vaevaks omavalmistatud masinad ja aparaadid näitusel eksponeerimiseks kaasa vedada,“ ütles onu Meelis, Made in Villevere MTÜ juhatuse liige. „See oli suurepärane võimalus näha eestlaste leidlikkust ja loovust ning jagada seda meie kogukonnaga.“

Festivalil esitlesid leiutajad mitmesuguseid enda loodud seadmeid ning sõiduvahendeid. Enim tähelepanu pälvisid erinevad modifitseeritud mullafreesid, kahekordne järelveetav lava, mobiilne elektritool, pocket bike mootoriga väike kolmerattaline ja loomulikult sõitev peolaud. Külastajad said lähedalt tutvuda masinatega ja vestelda nende valmistajatega, kes jagasid oma teadmisi ja loomisprotsessi.

Sündmuse tipphetkeks olid erinevates kategooriates toimunud võistlused, kus osalejad said oma leiutisi praktilistes olukordades proovile panna. Julgemad said ka näituseks toodud masinatega piiratud alal demonstratsiooni teha.

Selle aasta festivali teemaks oli mullafreeside kiirendusvõistlus. Korraldaja poolelt mullafreeside ümberehitamisel piiranguid ei seatud, kuigi kogu võistlust hinnati erinevates kategooriates. Kiiremini kui 30 km/h liikuvate masinatega võisteldes, tuli võisteldes kanda kaitsmeid, kiivreid ning kohustuslik element masinal oli ka „kill switch“.Auhindasid jagati erinevates kategooriates, näiteks mullafreeside kiirendusvõistluse pingerida, parim kohale toodud masin, ja kõige eriliseks peetav masin üritusel.

Festival pakkus meelelahutust tervele perele. Kogu päeva vältel oli külastajatel võimalus tutvuda eksponaatidega, nautida saunasid ning maitsvat tänavatoitu, panna ennast proovile erinevates töötubades. Lisaks kõigele batuudid, kolaturg ning spetsiaalselt ürituse tarbeks loodud liikluslinnak, kus koos juhendajaga, sai iga külastaja mopeedautoga rada sõita.

„Leiutajate festival 2024, Made in Villevere“ eesmärk oli tuua kokku kohalik kogukond ja pakkuda platvormi, kus nokitsejad üle Eesti saaksid oma töid tutvustada,“ lisas Ott. „Oleme uhked, et suutsime selle eesmärgi saavutada ning ootame põnevusega järgmist aastat.“