Milliseid mõtteid tekitab Warner Musicu Eesti haru sulgemine muusikaettevõtjas Marguses? „Kõrvalt vaadates on see ikka suht radikaalne otsus, panna mingil territooriumil - me ei räägi siin ainult Eestist, vaid kogu Baltikumist -, kontor kinni ja hakata juhtima selle territooriumi tööd Soomest,“ arvas Varusk.

„Muusika on inimeste äri, siin loevad kohalikud suhted, sa pead suhtlema kohalikus keeles, sul peavad olema kontaktid raadioinimeste, ja muu meedia inimestega. Kui sa selle korraks kinni paned, siis seda uuesti lahti teha on suht keeruline,“ lisas ta.

Eesti muusikaäri on Varuski sõnul üldiselt veel üpriski noor ning paljudel puuduvad elementaarsed teadmised läbilöömiseks. „Meil on tihtipeale nii, et artist sünnitab stuudios oma väikse üllitise välja ja arvab, et see on nüüd kõige parem asi, mis maailmas on, et nüüd armastage mind. Tegelikult see nii ei käi,“ sõnas ta, et kuulajateni peab jõudma siiski läbi turunduse ja traditsioonilise promo.

Raha teenivad kodumaised artistid enim kontsertide pealt. “Eesti striimingunumbrid on ikkagi hetkel veel nii väikesed ja meie turu preemiumpakettide hinnad veel nii madalad, et seal nii suuri rahasid ei liigu,“ selgitas Varusk.