Raskelt haige lauljatar Celine Dion, kes on viimastel aastatel avalikult haruharva esinenud, astub üles 26. juuli õhtul toimuval Pariisi olümpiamängude avatseremoonial, kinnitab Euronews. Väidetavalt esitab Dion laval Prantsusmaa au ja uhkus Edith Piafi loo ning temaga liitub laval Lady Gaga. Laulu esitamise eest kostitatakse Dioni allikate väitel 1,8 miljoni euroga.

Lisaks Dionile astub avatseremoonial üles Prantsusmaa praeguse hetke kuulatuim lauljatar Aya Nakamura, kes esitab Charles Aznavour’si kirjutatud laulu. Veel hõivavad teiste seas lava Pariisi räppar Rim’K ja Šveitsi juurtega ooperilaulja Marina Viotti koos prantsuse metal-bändi Gojiraga.

Avatseremoonia piletite hinnavahemik varieerub tugevalt: odavaimad piletid maksavad 90 eurot, kalleimad aga lausa 2700 eurot. Reede lõunal olid veel osad pileteid saadaval, kuid üüratu hinnaga: madalaima eest pidi välja käima 1600 eurot.

Celine Dion teatas 2022. aasta detsembris avalikkusele, et tal on diagnoositud neuroloogiline haigus nimega kangestunud inimese sündroom, mis paneb lihaseid kontrollimatult kokku tõmbuma. Lõpuks kangestub inimene nagu kivikuju - sündroomi tõttu lukustuvad lihased järk-järgult jäikadesse asenditesse, pärssides ka rääkimist ja kõndimist.

Pariisi suveolümpiamängud toimuvad 26. juulist 11. augustini.