Neljapäeval 25. juulil esietendus Põlvamaal Kiidjärvel etendus „Rohelised niidud“, mis keskendub 1960ndatel loodud armastatud muusikutest koosnenud Eesti Raadio Meeskvartetile (1960-1964). Kvartett koosseisus Uno Loop, Eri Klas, Arved Haug ja Kalju Terasmaa sai oma üsnagi lühikese tegutsemisperioodi jooksul ääretult populaarseks.

Etenduse toovad lavale „Vana klaver ehk suusabaasis on tantsupidu“ ja „ADA. Rääkimata lugu“ tegijad. Peaosades astuvad üles Mait Malmsten, Priit Võigemast, Kalle Sepp ja Priit Strandberg. Etenduses teevad kaasa Sepo Seeman, Birgit Sarrap, Jan Uuspõld, Peeter Oja, Marianne Leibur, Laura Võigemast ja paljud teised.

Pühapäeval avaldas etenduses mitmeid rolle mängiv Marianne Leibur, milline side tal etendusega on. Peamiselt mängib ta lavastuses Taimi Terasmaad, kes on kvartetis laulnud Kalju Terasmaa abikaasa.

„Ei osanud ette kujutada, et ühel päeval mängin etenduses ’’Rohelised niidud’’ oma vanaema Taimi Terasmaad. Ja et täpselt enne esietendust seab mu teine vanaema Edvitar Leibur end pilvepingile seda vaatama...,“ kirjutas Marianne oma Facebooki kontol. „Teile laulan,“ lisas ta ja avaldas postituse juures ka kaks fotot. Mitmed tuntud eestlased avaldasid Mariannele tema postituse all sügavat kaastunnet.

Jaga
Kommentaarid